Zaveda se, da je pot do naslova svetovnega prvaka v boksu dolga, a ne bo obupal

V Kopru jutri zvečer borilni spektakel z Andrejem Bakovičem, Jasminom Bečirovičem, Urošem Jurišičem, Tajdo Ratajc ..., že danes ponoči pa bo Samo Petje branil svoj pas v Las Vegasu.
Fotografija: Ljubljančan Andrej Bakovič (levo) velja za tehnično enega od najbolje podkovanih slovenskih boksarjev nasploh. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Ljubljančan Andrej Bakovič (levo) velja za tehnično enega od najbolje podkovanih slovenskih boksarjev nasploh. FOTO: Dejan Javornik

Ljubljana – Na jutrišnjem spektaklu v Kopru, poimenovanem Legends Collide (Trk legend), bo sleherni ljubitelj dvobojev v ringu zagotovo prišel na svoj račun. V tamkajšnji areni Bonifika se bodo namreč od 19. ure naprej predstavili številni slovenski mojstri borilnih veščin, ki so se že dokazali tudi v tujini.

Kdor prisega na obračune po pravilih K1, bo ob poslovilnem nastopu Jasmina Bečiroviča, ki bo poskušal v svojem zadnjem obračunu ugnati Madžara Tihomirja Brunerja in se okititi s šampionskim pasom v težki kategoriji (do 95 kg) po različici WFMC, od naših borcev videl na delu še Aleksandra Stankova (proti Italijanu Nicoli Destru, do 85 kg) in povratnika Roka Štrucla (nad 95 kg), čigar tekmec bo Srb Strihinja Mitrović.

Tisti, ki se navdušujejo nad mešanimi borilnimi športi (MMA), bodo ob nekdanji obetavni judoistki Tajdi Ratajc (do 53 kg), ki bo šesto zaporedno zmago poskušala doseči proti Grkinji Chari Dimitroula, Adamu Kapiču (proti Srbu Milanu Nakiću, do 90 kg), Rudolfu Pavlinu, znanem kot trenerju najuspešnejše slovenske boksarke Eme Kozin, ki se bo v obračunu kategorije do 93 kg spoprijel s Srbom Sinišo Kondićem, še posebej pozorni na Uroša Jurišiča (do 77 kg).
 

Pred Jurišičem še zelo svetla prihodnost


Med poznavalci dvobojev v kletki, ki so tudi zaradi razvpitega Irca Conorja McGregorja v zadnjih letih še pridobili na priljubljenosti, jih namreč ni malo, ki 25-letnemu Ljubljančanu prerokujejo nadvse svetlo prihodnost. Če bo jutri premagal tudi Gruzinca Šoto Gvasalijo, bo v svojo statistiko vpisal še deseto zaporedno zmago, s katero bi naredil naslednji korak proti tako želenemu nastopu v največji svetovni organizaciji UFC (Ultimate Fighting Championship).

Na koprski prireditvi bi se moral boriti tudi Miran Fabjan, ki pa po tem, ko je bil zaradi zlomljene roke obračun z njim prisiljen odpovedati srbski kikboksar Bojan Džepina, ni več dobil novega tekmeca. Zato se je »slovenski Rocky« popolnoma posvetil organizaciji spektakla, kot velik privrženec boksa pa je še posebej vesel, da je na svoj dogodek privabil tudi enega od najboljših slovenskih predstavnikov tega plemenitega borilnega športa Andreja Bakoviča.


Že en udarec lahko vse postavi na glavo


Izvrstni ljubljanski boksar, ki se lahko ob sedmih naslovih državnega prvaka med drugim pohvali tudi s tem, da je kot naš edini borec premagal dva tekmeca na evropskih prvenstvih, je konec lanskega leta prestopil med profesionalce, med katerimi ima že štiri zmage. Vse je v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg) dosegel z nokavtom, peto pa si bo prizadeval jutri doseči proti Stefanu Markoviću iz BiH.

»Ker nasprotnika ne poznam, bom začel pazljivo in skušal postopoma prevzeti pobudo v svoje pesti. To je dvoboj, ki bi ga moral v narekovajih dobiti prepričljivo, vendar pa tega v boksu, v katerem lahko že en udarec vse postavi na glavo, nikoli ne moreš z gotovostjo trditi,« je pojasnil Bakovič in pristavil, da ima z ekipo jasno vizijo.

»Sanjamo o šampionskem pasu in se zavedamo, da je pot do njega zelo dolga. Toda začeli smo dobro in zlepa ne bomo obupali!« je poudaril 28-letni Ljubljančan. Kot je zaupal, se je ob klubskih kolegih pri BK Tivoli, Ervinom Brulcem, Jako Martinčičem, Alenom Selimovićem, Aljažem Banom, Timom Jevščkom ..., na tokratni obračun pripravljal tudi z belokranjskim kikboksarjem Samom Petjetom (do 70 kg), ki je – mimogrede – trdno odločen danes ponoči v Las Vegasu proti brazilskemu asu Brunu Gazaniju ubraniti naslov prvaka v K1 po različici FFC.

Komentarji: