Dva gola Kopitarja premalo za zmago kraljev v Ohiu

Kralji so po podaljšku proti Columbus Blue Jackets klonili s 5:6. Junak večera za gostitelje je bil Johnny Gaudreau.
Fotografija: Slovenski zvezdnik je dosegel dva zadetka. FOTO: Gaelen Morse/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Slovenski zvezdnik je dosegel dva zadetka. FOTO: Gaelen Morse/Usa Today Sports

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so s kapetanom Anžetom Kopitarjem v NHL tokrat gostovali v Ohiu. Slovenski zvezdnik je dosegel dva zadetka, vendar to ni bilo dovolj, da bi preprečil poraz kraljev, ki so po podaljšku s 5:6 (0:2, 3:3, 2:0; 0:1) klonili proti Columbus Blue Jackets.

Junak večera za gostitelje je bil Johnny Gaudreau, ki je odločilni zadetek za drugo zaporedno zmago modrih jopičev dosegel po 40 sekundah podaljšane igre.

Jack Roslovic je k zmagi dodal dva gola in dve podaji, Patrik Laine gol in dve podaji, med strelce pa sta se vpisala še Boone Jenner in novinec Kiril Marčenko. Gaudreau in Vladislav Gavrikov sta v rednem delu zbrala vsak po dve podaji, vratar Elvis Merzlikins pa je zaustavil 33 strelov.

Pri Kraljih, ki so tako v gosteh kljub porazu osvojili vsaj točko, se je z dvema zadetkoma izkazal Kopitar, po enkrat pa so bili uspešni Blake Lizotte, Jaret Anderson-Dolan in Adrian Kempe. Vratar Jonathan Quick je končal tekmo z 20 obrambami.

V podaljšku je Gaudreau v mrežo gostov »pospravil« odbiti plošček po izjemnem preigravanju in strelu finskega zvezdnika Patrika Laineja. Po dolgi videoanalizi pa se je izkazalo, da je Kevin Fiala preusmeril plošček v lastno mrežo.

»Ni pomembno, kako zmagamo. Lahko jih premagamo tudi po podaljšku, le da dobimo svoje točke,« je po tekmi dejal Roslovic, in dodal: »Super je videti rezultate dela, ki smo ga vložili letos.«

Gostitelji so imeli že po uvodni tretjini prednost dveh zadetkov, preden je Kopitar na začetku druge tretjine znižal na 1:2, Lizotte pa poravnal na 2:2. A modri jopiči so še enkrat ušli na prednost dveh zadetkov (5:3), kralji pa so v zadnji tretjini spet izenačili prek Kopitarja in Kempeja.

»Super je, da dosegamo vse te gole, manj super pa je, da ob tem ne dobivamo dovolj točk,« je dejal trener kraljev Todd McLellan.

»Super je, da smo se po zaostankih vsakič znova vrnili v igro. Super, da dosegamo gole. Super, da vztrajamo. Toda neprevidnost nas ubija in to je bil prejeti gol v podaljšku,« je dodal McLellan.

Naslednja tekma kralje čaka v sredo, ko bodo gostovali pri eni slabših ekip vzhodne konference, Buffalo Sabres.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Preberite še:

Komentarji: