Jeseničani v polfinalu alpske lige

Železarji so v Vipitenu zmagali po hudem boju v 20. minuti podaljška. KAC z Rokom Tičarjem in Lukom Gombocem boljši od Saboličevega in Tomaževičevega VSV.
Fotografija: Jeseniško moštvo je pod vodstvom trenerja Gabra Glaviča uresničilo cilj hitre uvrstitve v poffinale AHL. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Jeseniško moštvo je pod vodstvom trenerja Gabra Glaviča uresničilo cilj hitre uvrstitve v poffinale AHL. FOTO: Črt Piksi/Delo

Jeseniški hokejisti so izkoristili že prvi zaključni plošček v četrtfinalni seriji alpske lige proti Vipitenu, a tokrat so se morali za končni uspeh in izid v zmagah s 4:0 zelo potruditi. 

Gol odločitve je v trenutkih jeseniške številčne premoči Eric Pance na Južnem Tirolskem zabil v 20. minuti podaljška – izid v rednem delu med gostitelji in železarji je bil 1:1 (1:0, 0:1, 0:0; Gander 11.; Svetina 36. PP), končno razmerje v strelih pa kar 45:31 za Jeseničane. 

V polfinale se je uvrstil tudi Salzburg z izidom serije 4:0 proti Unterlandu. Najbolj napeto je med Rittnom in Kitzbühlom (2:2), Cortina pa v zmagah vodi proti Lustenauu s 3:1.

Na pragu uvrstitve v polfinale elitne ICEHL pa je Tičarjev in Gombocev KAC. Celovčani so ugnali velike tekmece iz Beljaka (Sabolič, Tomaževič) s 3:1, takšen pa je zdaj tudi izid v seriji. Naslednja tekma bo v petek na beljaškem ledu. 

Preberite še:

Komentarji: