Zadnji so se upirali, a ne dovolj

Hokejisti moštva Los Angeles Kings, ki jih na ledu vodi Anež Kopitar, so s 3:2 premagali Arizono.
Fotografija: Anže Kopitar z moštvom Los Angeles Kings je vse bliže vrhu zahodne konference v NHL. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar z moštvom Los Angeles Kings je vse bliže vrhu zahodne konference v NHL. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports

Hokejisti Los Angeles Kings so v NHL na gostovanju s 3:2 premagali Arizono. Kapetan kalifornijskega moštva Anže Kopitar v dvajsetih minutah in 13 sekundah ni dosegel točke, sprožil pa je dva strela na vrata tekmecev. Dvoboj je v zadnji tretjini odločil Šved Viktor Arvidsson.

V prvi tretjini ni bilo golov, v drugi pa so padli štirje. Domače je v sedmi minuti tega dela igre v vodstvo popeljal Clayton Keller. Le 18 sekund pozneje je izenačil Blake Lizotte, minuto in 10 sekund po prvem golu na srečanju je goste v vodstvo povedel Arvidsson.

V 14. minuti drugega dela je izid izenačil Barrett Hayton. Dobre tri minute in pol pred koncem dvoboja je svoj drugi gol na srečanju zadel Arvidsson.

Kralji so proti najslabši ekipi lige dosegli sedmo zmago na zadnjih enajstih tekmah ter se prebili na sedmo mesto zahodne konference z izkupičkom 27 zmag in 17 porazov ter sedmih odigranih podaljškov. Trenutno so pri 61 točkah, 17 za vodilnim Coloradom. Slednji je s 5:2 premagal Detroit.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: