Francoz niza zmage na dirki po Italiji

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še vedno rožnato majico vodilnega nosi Portugalec Joao Almeida.
Fotografija: Francoz Arnaud Demare niza zmage na dirki po Italiji. FOTO: Luca Bettini/AFP
Odpri galerijo
Francoz Arnaud Demare niza zmage na dirki po Italiji. FOTO: Luca Bettini/AFP

Francoz Arnaud Demare (Groupama FDJ) je v šprintih letošnje kolesarske dirke po Italiji nepremagljiv. V 11., 182 kilometrov dolgi etapi, ki se je končala v Riminiju, je vknjižil še četrto zmago na dirki in 13. v sezoni. V zadnjih metrih je bil vodilni po točkah močnejši od Slovaka Petra Sagana in Kolumbijca Alvara Hodega.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še vedno rožnato majico vodilnega nosi Portugalec Joao Almeida (Deceuninck). Etapa ob Jadranskem morju ni postregla s pretresljivimi dogodki. Že pred njo so strokovnjaki napovedovali sprint, zaključni obračun je bil še bolj verjeten, ker ni bilo kljub bližini morja nikakršnega vetra.


V lovu najbolj aktivna ekipa UAE Emirates


Peterica ubežnikov je sicer imela svoje želje, najdlje je bil v begu Belgijec Sander Armee, ki pa se je moral predati dobrih šest kilometrov pred ciljem. Sprinterske ekipe so imele vse pod nadzorom, pri lovljenju ubežnikov je bila najbolj aktivna ekipa UAE Emirates.

Joao Almeida še vedno drži vodstvo v skupnem seštevku dirke po Italiji. FOTO: Reuters
Joao Almeida še vedno drži vodstvo v skupnem seštevku dirke po Italiji. FOTO: Reuters


V zaključnih kilometrih pa pobudo prevzeli člani Groupame FDJ, ki so Demara pripeljali v ugoden položaj, ta pa se jim je zahvalil za zanesljivo zmago. Sagan, ki se mu je po zmagi v deseti etapi približal v točkovanju za ciklamno majico, njegove zmage ni mogel ogroziti.


Slovenska kolesarja pričakovano v ozadju


»Impresivno je, kako se je izkazala ekipa. Še posebno Jacopo Guarnieri je bil fantastičen. Na Giru sem se nadejal etapne zmage, zdaj jih imam že štiri. Nisem si mislil, da bo tako, občutek pa je enkraten,« se je na cilju smejalo Francozu, ki je izenačil rekord legendarnega rojaka Bernarda Hinaulta v številu zmag na enem Giru iz leta 1982.

image_alt
Arnaud Demare po fotofinišu premagal Petra Sagana


Slovenskih predstavnikov Jana Tratnika in Domna Novaka ni bilo med najboljšimi, oba sta zaostala za glavnino. Tratnik je zaostal dobre štiri minute, Novak pa slabih šest. V četrtek bo na sporedu 204 kilometrov dolga in nekoliko bolj zahtevna etapa od današnje, njen start in cilj bo v Cesenaticu.

Preberite še:

Komentarji: