Rogliča odpeljali v klubskem avtu, Vingegaard tudi s poškodbo pljuč

Dirka po Baskiji je nočna mora za favorite za letošnji Tour. Slovenec in Belgijec sta se pobrala, danski as ne.
Fotografija: Primož Roglič je po dveh hudih padcih končal dirko po Baskiji. FOTO: Thomas Samson/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič je po dveh hudih padcih končal dirko po Baskiji. FOTO: Thomas Samson/AFP

Kakšna drama na dirki po Baskiji! Po padcu Primoža Rogliča v tretji etapi se je precej hujša nesreča zgodila v četrti etapi. Potem ko je na ovinku odneslo enega od kolesarjev ekipe Lidl Trek, so za njim v betonski jašek padli Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel.

Za vse tri je dirke konec, Roglič in Evenepoel sta peš odšla do rešilnega vozila, Vingegaarda so morali odnesti vanj, imobiliziranega in na kisiku. Zaradi padca treh favoritov so del dirke nevtralizirali. Današnja etapa ne bo štela v skupnem seštevku, ubežnikom pa so dopustili, da se borijo za etapno zmago – prikolesaril si jo je Louis Meintjes (Intermarche).

Kot kaže, jo je Roglič odnesel še dobro, po zdravniškem pregledu se je odpeljal s klubskim avtomobilom, tako da so kosti očitno cele. Pri Evenepeolu je kazalo na zlom ključnice, odpeljali so ga v bolnišnico.

Najhuje jo je skupil Vingegaard. Iz njegove ekipe so sporočili, da je bil ob prihodu v bolnišnico zavesten, prvi pregled je pokazal, da si je zlomil ključnico in nekaj reber. Danes pa so iz njegove ekipe sporočili, da je utrpel tudi pljučno kontuzijo in pnevmotoraks.

Preberite še:

Komentarji: