Poviti Primož Roglič na štartu 4. etape

Slovenski kolesarski zvezdnik kljub včerajšnjemu hudemu padcu nadaljuje dirko po Baskiji.
Fotografija: Primož Roglič (v sredini) ostaja v skupnem vodstvu dirke po Baskiji. FOTO: Naikefotosport
Odpri galerijo
Primož Roglič (v sredini) ostaja v skupnem vodstvu dirke po Baskiji. FOTO: Naikefotosport

Navijačem Primoža Rogliča (Bora Hansgrohe) je včeraj zastal dih kot že ničkolikokrat v zadnjih letih. Njihov ljubljenec se je 38 km pred ciljem 3. etape dirke po Baskiji v nepojasnjenih okoliščinah – televizijske kamere niso ujele njegovega padca – znašel na tleh.

Ni mogel skrivati, da je bil padec pri visoki hitrosti (toliko je bilo razvidno s posnetka enega od navijačev ob progi) boleč, zdelo se je že, da bo sedel v spremljevalni avtomobil in končal dirko, vendar je po zdravniškem pregledu po protokolu za pretres možganov nadaljeval in ubranil rumeno majico vodilnega. To bo poskušal storiti tudi v današnji 4. etapi.

Kolesarski svet je z nestrpnostjo čakal na sporočilo iz njegove ekipe, ali bo, potem ko je včeraj utrpel več površinskih ran, odrgnin in podplutb po desnem delu telesa, 34-letni Zasavec nadaljeval dirko. Odgovor smo dobili pred nekaj minutami, Bora Hansgrohe je sporočila, da njen slovenski kapetan ostaja v sedlu.

Bosta Remco in Jonas napadla že danes?

Pred njim so tako še tri zahtevne in bržkone tudi boleče etape, v katerih bo, če bo še čutil posledice padca, stežka ubranil majhno prednost v skupnem seštevku. Remco Evenepoel (Soudal Quick Step) zaostaja le 7 sekund, Mattias Skjelmose (Lidl Trek) 10, Juan Ayuso (UAE) in Jonas Vingegaard (Visma Lease a Bike) pa po 14 sekund.

Čeprav današnja 159 km dolga preizkušnja od Etxarrija Aranatza do Legutia z 2146 višinskimi metri ni med najbolj zahtevnimi, skriva nekaj pasti predvsem v zaključnem 50-kilometrskem krogu s tremi kratkimi, vendar strmimi vzponi, po katerih bo zadnjih 9 km ravninskih.

Pred njo pa je glavno vprašanje, ali bodo favoriti za zmago vse stavili na kraljevsko 6. etapo, s katero se bo dirka končala v soboto, ali se bosta Evenepoel in Vingegaard, ki sta se doslej v ospredju kazala le pri bojih za odbitne sekunde na letečih ciljih, že prej lotila Rogličeve rumene majice.

Preberite še:

Komentarji: