Roglič in Pogačar sta naredila zgodovinski premik

Primož Čerin pričakuje, da se bosta slovenska junaka Vuelte v prihodnje borila tudi za zmago na Giru in Touru.
Fotografija: Primož Roglič bo po zmagi precej bolj gotov vase in svoje sposobnosti. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič bo po zmagi precej bolj gotov vase in svoje sposobnosti. FOTO: AFP

Pred štartom Vuelte nihče ni pričakoval, da bomo Slovenci dosegli takšne rezultate. Primož Roglič je sicer povedal, da je njegov cilj zmaga, podobno kot na Giru, kjer se mu je potem zalomilo. To pot sta tako on kot njegova ekipa storila vse, kar je bilo potrebno, da sta dosegla želeni rezultat.



Presenetil je Tadej Pogačar, ki je prišel kot novinec, uspelo pa mu je nekaj neverjetnega, končno 3. mesto in tri etapne zmage. Treba je spomniti še na smolo Luke Mezgeca, ki bi dosegel še kakšen lep rezultat, če ne še kakšno zmago, če ne bi padel. Upam, da bo čim prej okreval. Luka Pibernik in Domen Novak sta imela drugačne naloge v ekipi, opravila sta jih in se veselila konca v Madridu.


Slovenca najmočnejša


Prva zmaga za slovenskega tekmovalca na tritedenski dirki je zgodovinski premik, tretje mesto pa še pika na i. To je bila sicer ena najbolj pomembnih tritedenskih dirk letos, ne le za Slovence, temveč kolesarstvo nasploh, bila je najbolj razgibana, veliko se je dogajalo od štarta do cilja, tudi takšne stvari, ki jih ne bi radi videli, padci in druge peripetije. Rezultati pa potrjujejo, da sta bila Primož in Tadej med najmočnejšimi, če že ne najmočnejša na dirki. Za nameček sta se zelo dobro ujela, nista bila neposredna konkurenta, lahko sta sodelovala in delovala sta zelo suvereno.

Primožž Čerin pričakuje, da se bosta Roglič in Pogačar borila za zmago tudi na Vuelti in Giru. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Primožž Čerin pričakuje, da se bosta Roglič in Pogačar borila za zmago tudi na Vuelti in Giru. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Zmaga za dodatno samozavest


Bomo dočakali zmage tudi na Giru in Touru? Vuelta in Giro sta na podobni ravni, Tour nekoliko odstopa, vendar, tisti, ki zmaga na eni tritedenski dirki, je kandidat za zmago na vseh. Pomeni, da je dovolj vzdržljiv in ima dovolj močno ekipo, da premore dovolj veliko samodisciplino, zna predvidevati, kako bo potekala dirka. To so izkušnje in spoznanja, do katerih mora kolesar priti sam, ko jih doživi, ostanejo z njim. Za naslednje nastope je precej bolj gotov vase in svoje sposobnosti.

Tadej Pogačar bo prej ali slej Rogličev neposredni tekmec za vrh na tritedenski dirki. FOTO: AFP
Tadej Pogačar bo prej ali slej Rogličev neposredni tekmec za vrh na tritedenski dirki. FOTO: AFP


Prej ali slej bosta Primož in Tadej tudi neposredna tekmeca za vrh na tritedenski dirki. Kot zunanji opazovalci in navijači bomo uživali v njunih bojih. Raje vidim, da se za zmago potegujeta dva naša kolesarja kot tujci. Pomembno je, da sta spoštljiva drug do drugega in da se spoštujejo tudi njuni navijači. Stremeti moramo k skupnemu uspehu.

Preberite še:

Komentarji: