Sanjski zaključek kariere za Tonyja Martina

Nemčija v Flandriji zlata na mešani ekipni vožnji na čas.
Fotografija: Nemci, tretji od leve Tony Martin, in Nemke so bili na SP najboljši v ekipnem kronometru. FOTO: Eric Lalmand/AFP
Odpri galerijo
Nemci, tretji od leve Tony Martin, in Nemke so bili na SP najboljši v ekipnem kronometru. FOTO: Eric Lalmand/AFP

Nemška mešana ekipa v vožnji na čas je osvojila naslov svetovnih prvakov v Bruggu v Belgiji. Na današnji 44,5 km dolgi trasi so Nemci s časom 50:49 minute ugnali drugouvrščeno Nizozemsko (+0:12) in tretjeuvrščeno Italijo (+0:37). V nemški zasedbi je tako kariero z zlato kolajno na sanjski način končal večkratni svetovni prvak Tony Martin.

Martin je osvojil peti naslov na SP, štirikrat je bil pred tem najboljši v posamični vožnji na čas v letih 2011, 2012, 2013 in 2016. Moška nemška zasedba (Martin, Nikias Arndt, Max Walscheid) je bila po polovici preizkušnje 20 sekund počasnejša od vodilne Italije, Nizozemci pa so zaostali 42 sekund. Nemke Lisa Brennauer, Lisa Klein in Mieke Kröger so nato zlahka prehitele Italijo ter zadržale napad favoriziranega ženskega dela nizozemske ekipe za zlato kolajno. V boju za tretje mesto je za vsega pet stotink sekunde Italija ugnala Švico.
 

Komentarji: