Slovenski mladinci daleč od vrha

Vožnji na čas v mladinski konkurenci Rusinji in Italijanu.
Fotografija: Antonio Tiberi je zmagal kljub težavam s kolesom. Foto UCI
Odpri galerijo
Antonio Tiberi je zmagal kljub težavam s kolesom. Foto UCI

Rusinja Ajgul Garjejeva in Italijan Antonio Tiberi sta si privozila prvi posamični kolajni na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru, oba v posamični vožnji na čas v mladinski konkurenci. Najboljši slovenski dosežek dneva je pripadel Niki Jančič s 24. mestom.

Garjejeva je na 13,7-kilometrski progi na koncu za štiri sekunde prehitela srebrno Nizozemko Shirin van Anrooij in za 11 sekund domačo kolesarko Elynor Bäckstedt. Veselje Rusinje je bilo na koncu še toliko večje, saj je v zaključku kronometra zgrešila smer trase, morala je upočasniti in obrniti nazaj proti cilju. Nika Jančič je na 24. mestu zaostala 1:34 minute, Ana Ahačič na 49. mestu 3:52 minute.

Na nevsakdanji način je do zlata med mladinci prišel tudi Tiberi, ki je takoj po startu imel težave s pedalom, zato je moral sestopiti s kolesa in nadaljevati z rezervnim. Z osmimi sekundami zaostanka je bil drugi Nizozemec Enzo Leijnse, tretji je bil Nemec Marco Brenner s 13 sekundami zaostanka. Boštjan Murn je bil 32., zaostal je 2:59 minute, Gal Glivar se je na progi zadržal še 21 sekund več, bil je 37.

Torek je rezerviran za kronometra mlajših članov in članic elite.

Preberite še:

Komentarji: