Dallas in Luka Dončić še korak bliže počitnicam

Philadelphia je bila v ligi NBA premočna za teksaško moštvo, zdaj 11. v zahodni konferenci. Sovenski as je bil najboljši gostujoči strelec s 24 točkami.
Fotografija: Dallas in Luka Dončić sta po porazu v Philadelphii vse bolj oddaljena od napredovanja v končnico lige NBA. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP
Odpri galerijo
Dallas in Luka Dončić sta po porazu v Philadelphii vse bolj oddaljena od napredovanja v končnico lige NBA. FOTO: Tim Nwachukwu/AFP

Košarkarji Dallasa so v Philadelphii klonili s 108:116. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za teksaško ekipo v 37:10 minute dosegel 24 točk, deset skokov in osem podaj. Dallas je trenutno na enajstem mestu v zahodni konferenci in nima zagotovljenega mesta v končnici, naslednjo tekmo pa bo igral v noči na nedeljo, ko bo gostoval v Miamiju.

V mestu bratovske ljubezni sta bila pri domači zasedbi najbolj učinkovita Joel Embid in James Harden. Kamerunski center je za zmago prispeval 25 točk in devet skokov, ameriški branilec pa 15 točk in 12 podaj.

Pri teličkih, ki so si v prvem polčasu priigrali 12 točk prednosti, je bil drugi najbolj učinkoviti igralec Kyrie Irving s 23 točkami.

»Še imamo možnosti za preboj v končnico. In dokler je tako, ne smemo obupati,« je po porazu v Philadelphii za spletno stran teksaškega kluba dejal 24-letni Dončić.

Dallas je na dosedanjih tekmah dosegel 37 zmag in doživel 40 porazov. Po Miamiju se bo pomeril še z Atlanto, Sacramentom, Chicagom in San Antoniom.

Minnesota na sedmem mestu ima razmerje zmag in porazov 39:37, Los Angeles Lakers in New Orleans 38:38, desetouvrščena Oklahoma pa 38:39. Utah (36:40) na dvanajstem mestu ima zmago manj od Dallasa.

Milwaukee je v gosteh premagal Indiano s 149:136. Najbolj učinkovit igralec na parketu je bil Jrue Holiday, ki je dosegel 51 točk, kar je njegov najboljši strelski izkupiček v severnoameriški ligi NBA.

Grk Giannis Antetokounmpo je dosegel dosegel trojni dvojček (38 točk, 17 skokov in 12 podaj), slovenski branilec Goran Dragić pa se v 4:42 minute ni vpisal med strelce.

Pri Indiani je novinec Bennedict Mathurin dosegel 29 točk.

Zmagala sta oba Dallasova neposredna tekmeca za preboj v končnico. Los Angeles Lakers so v Chicagu slavili s 121:110, Oklahoma pa je doma premagala Detroit s 107:106.

Preberite še:

Komentarji: