Dončić prvič v karieri igralec tedna

Nagrado naj igralca tedna zahodne konference si je član Dallasa prislužil z odličnimi nastopi na zadnjih štirih tekmah.
Fotografija: FOTO: Ronald Martinez/Afp
Odpri galerijo
FOTO: Ronald Martinez/Afp

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je vroče predstave začetka sezone in še posebej zadnjih dni kronal še s prvo nagrado za najboljšega košarkarja tedna lige NBA. Nagrado naj igralca tedna zahodne konference si je član Dallasa prislužil z odličnimi nastopi na štirih tekmah med 18. in 24. novembrom.

Dončić je svojo ekipo popeljal do popolnega izkupička štirih zmag, na teh tekmah pa je v povprečju dosegal 37,0 točke in 11,8 podaje. Pod njegovim vodstvom je Dallas premagal San Antonio, Golden State, Cleveland in Houston.

Na teh tekmah je obenem vselej dosegel vsaj 30 točk in za dvojni dvojček dodal še vsaj deset podaj, s čimer je do takšnega dosežka prišel kot najmlajši v zgodovini lige pri 20 letih in 269 dneh. Pred njim je bil rekorder Oscar Robertson z 22 leti in 34 dnevi.FOTO: Troy Taormina Usa Today/Sports
FOTO: Troy Taormina Usa Today/Sports


V njegovi ekipi so sporočili, da je Dončićevo prvo takšno priznanje v karieri obenem tudi prvo za klub po Joseju Juanu Barei leta 2016. Slovenski košarkar je postal 13. igralec tega moštva, ki je dobil priznanje za najboljšega košarkarja tedna v NBA. Tako se je postavil ob bok Jayu Vincentu, Marku Aguirru, Royu Tarpleyju, Jamalu Mashburnu, Jasonu Kiddu, Michaelu Finleyju, Stevu Nashu, Dirku Nowitzkemu, Jasonu Terryju, Joshu Howardu, Monti Ellisu in Barei.

Zadnja zmaga Dončićevega Dallasa s 137:123 proti Houstonu 24. novembra (to je bila Dončićeva 88. tekma v ligi) je za Mavericks pomenila tudi prvo ponovitev petih zmag v nizu po letu 2016.FOTO: Ronald Martinez/Afp
FOTO: Ronald Martinez/Afp

Preberite še:

Komentarji: