Dragić prvi strelec Miamija za pomembno zmago (VIDEO)

Košarkarji Miami Heat so premagali Charlotte Hornets s 93:75 in naredili nov velik korak k uvrstitvi v končnico. 
Fotografija: Zabijanje Derricka Jonesa Jr. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zabijanje Derricka Jonesa Jr. FOTO: Reuters

Košarkarji Miamija so v zadnjem obdobju v zelo dobri formi in so na dobri poti, da se uvrstijo v končnico. Pri tem jim bo pomagala tudi današnja zmaga nad Charlotte Hornets s 93:75, za katero je zelo zaslužen tudi Goran Dragić. 

Slovenski organizator igre po povratku po poškodbi tekme začenja na klopi, tako je bilo tudi proti Charlottu. Dragić je skupno na parketu preživel dobrih 27 minut in v tem času dosegel 19 točk, zbral je še štiri asistence in dva skoka. Dragić se je izkazal tudi z dobrim izkoristkom metov, zadel je sedem od enajstih metov iz igre, od tega štiri od šestih trojk, le enkrat pa je poizkušal s črte prostih metov in bil tudi uspešen. 

Pri Miamiju je tokrat razočaral Josh Richardson, ki je dosegel le 7 točk, bolj razpoložen je bil Bam Adebayo s 16 točkami, še eno več je prispeval veteran Dwayne Wade. Pri Charlottu je bil prvi strelec Jeremy Lamb z 21 točkami, prvi zvezdnik ekipe Kemba Walker je tokrat dosegel le 10 točk. 



Miami je trenutno pri 33 zmagah in 36 porazih, vročica zaseda osmo mesto v vzhodni konferenci, ki še vodi v končnico, pred devetim Orlandom pa imajo zmago in pol naskoka. V prvi tekmi današnjega večera v ligi NBA so New York Knicks s 124:123 ugnali Los Angeles Lakers. 

Komentarji: