Maradona ni več prvi, na vrhu je Jordan

Dres legendarnega ameriškega košarkarja Michaela Jordana so na dražbi v sloviti hiši Sotheby's prodali za rerkordnih 10,1 milijona evrov.
Fotografija: Dres Michaela Jordan’a, ki ga je nosil v prvi finalni tekmi končnice lige NBA leta 1998, je postal najdražji športni dres v zgodovini. FOTO: Angela Weiss/AFP
Odpri galerijo
Dres Michaela Jordan’a, ki ga je nosil v prvi finalni tekmi končnice lige NBA leta 1998, je postal najdražji športni dres v zgodovini. FOTO: Angela Weiss/AFP

Dres legendarnega ameriškega košarkarja Michaela Jordana so na dražbi v sloviti hiši Sotheby's v ZDA prodali za doslej najvišjo ceno, ki jo je dosegel športni predmet – 10,1 milijona dolarjev (10,1 milijona evrov). Gre za dres s prve tekme finala prvenstva lige NBA leta 1998, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pred tem je rekordni znesek dosegel dres argentinskega nogometaša Diega Maradone, ki ga je nosil na svetovnem prvenstvu 1986, ko je v četrtfinalu dosegel odločilni gol proti Angliji in ki je šel v zgodovino kot božja roka. Kupec je zanj odštel 9,3 milijona €.

»V tednu dni, odkar smo najavili dražbo, je bilo čutiti veliko zanimanje. Ne le pri ljubiteljih športa, pač pa tudi pri zbirateljih, ki se zanimajo za redke predmete iz zgodovine," je v zvezi s tem povedal Brahm Wachter iz že omenjene dražbene hiše.

V osnovi so poznavalci pričakovali, da se bo dres prodal za tri do pet milijonov evrov.

V finalu prvenstva 1998 so Chicago Bulls na krilih Jordana premagali Utah Jazz s 4:2.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: