Bayern še ni zacelil pariških ran

V nemškem nogometnem prvenstvu je prvak v 28. krogu igral le neodločeno, prvi zasledovalec Leipzig pa je z zmago znižal zaostanek na pet točk.
Fotografija: Union Berlin je v Münchnu pripravil presenečenje, izenačujoči gol za točko proti prvaku Bayernu je priigral Danec Marcus Ingvartsen. FOTO: Andreas Gebert/AFP
Odpri galerijo
Union Berlin je v Münchnu pripravil presenečenje, izenačujoči gol za točko proti prvaku Bayernu je priigral Danec Marcus Ingvartsen. FOTO: Andreas Gebert/AFP

Vodilna moštva nemškega nogometnega prvenstva so odigrale tekme 28. kroga. Vodilni Bayern se je pomeril z berlinskim Unionom in igral le neodločeno 1:1, medtem ko se je prvi zasledovalec, Leipzig Kevina Kampla, pomeril z Werderjem in zmagal s 4:1. Med seboj sta igrala četrti Eintracht in tretji Wolfsburg, na koncu pa je bil Frankfurt boljši s 4:3.

Bayern je v prejšnjem krogu z zmago pri neposrednih tekmecih v Leipzigu prednost povečal na sedem točk. A sredi tedna je v težkem obračunu lige prvakov klonil proti Paris St-Germain, zaradi poškodb in okužb v ekipi pa tudi danes ni bil v najboljši postavi, sploh prvič v profesionalni karieri je priložnost dobil tudi tudi Nemec hrvaških korenin Josip Stanišić. Na drugi strani je bil motivirani Union, letos prepričljivo boljša berlinska ekipa, ki se bori za vstop v Evropo.

V prvem polčasu so bili domači sicer boljši in aktivnejši, niso pa zadeli. Pri priložnostih je bil Union v prvem delu celo v prednosti, najlepšo je zapravil Marius Bülter. Jalova premoč Bavarcev je nato v drugem polčasu vendarle dobila tudi nekaj konkretnejših odtenkov, za zadetek pa je v 68. minuti poskrbel mladi domači adut Jamal Musiala. A je nato Marcus Ingvartsen v 86. minuti dosegel izenačujoči gol in šokiral domače, ki so se morali zadovoljiti zgolj s točko.


Leipzig zanesljiv v Bremnu


Teoretično lažje delo je imel Leipzig, saj je gostoval pri Werderju. Kampl – prejšnji teden zaradi kartonov ni smel igrati z Bayernom – in soigralci so hitro upravičili status favorita, Kampl je začel akcijo za prvi gol Danija Olma v 23. minuti, že devet minut zatem je Alexander Sørloth povišal na 2:0.

Vse dvome o zmagovalcu pa je že pred odmorom razblinil Sørloth s še enim golom. Domači so sicer znižali po uspešno izveden enajstmetrovki Milota Rashice, toda že dve minuti zatem je Marcel Sabitzer postavil končni izid.

Kevin Kampl (v sredini) je bil podajalec za prvi Leipzigov gol. FOTO: Cathrin Müller/Reuters
Kevin Kampl (v sredini) je bil podajalec za prvi Leipzigov gol. FOTO: Cathrin Müller/Reuters


Tretji Wolfsburg je imel pred tekmo v Frankfurtu pred tekmeci na četrtem mestu štiri točke prednosti, zdaj ta znaša le še eno. Razburljivo tekmo s številnimi goli in preobrati je z golom v šesti minuti odprl Wolsburgov zvezni igralec Ridle Baku, a je že dve minuti pozneje izenačil Daichi Kamada, potem pa je domače v vodstvo popeljal Luka Jović v 27.

A to je bil šele začetek dogajanja, saj je Wout Weghorst že v 46. minuti spet izenačil, potem pa sta Andre Silva in Erik Drum z goloma v sedmih minutah poskrbela za navidez trdno vodstvo domačih s 4:2. Razburjenj s tem še ni bilo konec, saj je Tuta pet minut pred koncem dosegel avtogol, toda ostalo je pri zmagi Eintrachta, ki se je povsem približal tretjemu mestu.

V zadnji popoldanski tekmi pa sta se Hertha Berlin in Borussia Mönchengladbach razšla z 2:2.

Že v petek je Arminia Bielefeld premagala Freiburg z 1:0, zdaj se merita Stuttgart – Borussia Dortmund, v nedeljo bosta igrala zadnji in že praktično odpisani Schalke z Augsburgom ter Köln in Mainz, krog se bo končal v ponedeljek s tekmo Hoffenheim – Bayer Leverkusen.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: