Čeha najprej kaznovala Uefa, zdaj mu grozijo še Škoti

Ondreja Kudelo je Uefa zaradi rasizma kaznovala z desetimi tekmami prepovedi, a to ni edina kazen, ki bi ga lahko doletela.
Fotografija: Glen Kamara in Ondrej Kudela 14. aprila med »pogovorom« na tekmi evropske lige. FOTO: Andrew Milligan/AFP
Odpri galerijo
Glen Kamara in Ondrej Kudela 14. aprila med »pogovorom« na tekmi evropske lige. FOTO: Andrew Milligan/AFP

Nogometaša praške Slavije Ondreja Kudelo je Evropska nogometna zveza v sredo zaradi rasizma kaznovala z desetimi tekmami prepovedi, a to ni edina kazen, ki bi lahko doletela branilca češke reprezentance. Nogometašu, ki je bržkone že ostal brez nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu, grozi, da se bo moral zagovarjati tudi pred škotskim sodiščem.

Škotsko nacionalno tožilstvo je zaradi rasističnih opazk na račun finskega nogometaša Glasgow Rangers Glena Kamaraja policiji izdalo nalog za pregon Čeha. Če sodišče Kudelo spozna za krivega, mu grozi do šest mesecev zapora. Kudela je sicer priznal, da se je verbalno lotil Kamaraja, vendar je zanikal, da bi bile žalitve povezane s temno poltjo finskega nogometaša. Uefina prepoved, zaradi katere bo moral 34-letni Kudela izpustiti tudi evropsko prvenstvo, je zelo razjezila predsednika češke zveze Miloša Zemana, ki se je danes na kazen pritožil.


Dobrega človeka ste obsodili brez enega dokaza


»Poudariti želimo, da obtožbe za rasizem niso bile dokazane. Tudi inšpektor Uefe se je spraševal, ali je res, da je Kudela izrekel rasistično pripombo. Dobrega človeka ste obsodili brez enega samega dokaza, samo zato, da izpolnite perverzna pričakovanja ozke skupine aktivistov in kluba, ki na igrišču ne more zmagati. V vaših rokah se je boj proti rasizmu spremenil v hinavščino, diskriminacijo in smešno priklanjanje neumnim trendom,« so v pritožbi na Uefo zapisali pri češki zvezi.

Preberite še:

Komentarji: