Kdaj bodo lahko Slovenci kupili vstopnice za euro in po kakšni ceni?

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, kdaj bo poslala v prodajo dodaten milijon vstopnic za euro 2024.
Fotografija: Slovenski nogometaši bodo igrali na evropskem prvenstvu v Nemčiji. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Slovenski nogometaši bodo igrali na evropskem prvenstvu v Nemčiji. FOTO: Leon Vidic

Pomembna novica za slovenske navijače, potem ko so slovenski nogometaši premagali Kazahstan in se uvrstili na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Prireditelji evropskega prvenstva v nogometu 2024 v Nemčiji so sporočili, da bodo drugi sklop vstopnic za tekmovanje začeli prodajati 4. decembra, dva dni po žrebu predtekmovalnih skupin za največje nogometno tekmovanje v naslednjem letu.

Koristna informacija: Povezava do nakupa vstopnic

V tej fazi prodaje vstopnic jih bo Nemška nogometna zveza (DFB) ponudila milijon, kupili pa jih bodo lahko navijači iz 21 držav, ki se bodo uvrstile na tekmovanje po končanih kvalifikacijah. Zadnja faza prodaje pa bo nato na vrsti leta 2024, takrat bodo na svoj račun prišli še navijači zadnjih treh reprezentanc, ki se bodo na EP uvrstile prek dodatnih kvalifikacij oziroma »play offa«.

Cene vstopnic od 30 evrov naprej

V prvem sklopu so prireditelji Eura 2024 na voljo dali 1,2 milijona vstopnic, kupce pa so določili z žrebom. Od nogometnih navdušencev so namreč prejeli kar 20 milijonov prijav za nakup kart. Navijači so se prijavljali za nakup vstopnic brez informacij o tem, kje in kdaj bodo igrale njihove ekipe, le Nemčija je imela kot gostiteljica določene datume in prizorišča. Najcenejše vstopnice za Euro, tekmovanje bo potekalo med 14. junijem in 14. julijem naslednje leto, stanejo 30 evrov. Te cene veljajo za tekme v predtekmovanju, za finale pa bodo zahtevali vsaj tisoč evrov.

Za zdaj so na EP poleg gostiteljice Nemčije že uvrščene Albanija, Avstrija, Belgija, Danska, Anglija, Francija, Madžarska, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Škotska, Srbija, Slovaška, Španija, Švica in Turčija. Še štiri reprezentance se jim bodo pridružile po zadnjih kvalifikacijskih tekmah danes in v torek. Med njimi za uvrstitev na turnir nocoj igra tudi Slovenija, ki se bo pomerila s Kazahstanom.

Preberite še:

Komentarji: