Derbi na Bonifiki pripadel gostiteljem

V 23. kolu slovenskega nogometnega prvenstva najbolj navdušili Maribor, Bravo in Koper.
Fotografija: Goričani (v ospredju Etien Velikonja) so osvojili točko, Celjani so že dan prej ostali tudi brez nje. FOTO: Vogel Voranc
Odpri galerijo
Goričani (v ospredju Etien Velikonja) so osvojili točko, Celjani so že dan prej ostali tudi brez nje. FOTO: Vogel Voranc

Eden od derbijev 23. kola slovenskega nogometnega prvenstva med Koprom in Muro je pripadel gostiteljem na Bonifiki. Edini gol je v prvem polčasu zabil domači bočni branilec Darko Mišić. Dvoboj je bil statistično zelo izenačen, malenkost večja posest žoge (53:47) je krasila Koprčane, ki so si priigrali tudi več kotov (4:2) in večkrat streljali na vrata tekmeca (6:4). To je bila prva zmaga trenerja Rodolfa Vanolija po vrnitvi na klop Kopra.

Prva današnja tekma ni prinesla zmagovalca. Nogometaši Gorice in Aluminija so se razšli brez golov. Zadnjeuvrščena Gorica je brez kaznovanega Matica Paljka gostila predzadnji Aluminij, ki še vedno ne more računati na Harisa Kadrića. Kljub temu, da je igrala skoraj cel drugi polčas z igralcem manj, je primorska ekipa iztržila točko, a zaostanek za današnjim tekmecem ostaja zajetnih šest točk.

Gledalci pred TV zasloni niso videli veliko konkretnih akcij, le nekaj polpriložnosti in polnevarnih strelov. Izpostaviti velja tudi drugi rumeni karton Roka Grudine, po katerem so gostitelji že v 50. minuti ostali z igralcem manj.

PrvaLiga Telekom, 23. kolo:
Olimpija : Domžale 0:0
Tabor : Maribor 0:4 (Bajde 18., Mlakar 59., 62., Repas 75.)
Celje : Bravo 2:3 (Čalušić 53., Dangubić 67.; Nukić 7., 77., Tučić 80.)
Gorica : Aluminij 0:0
Koper : Mura 1:0 (Mišić 35.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: