Havertzu zanimiva nagrada: prost vstop v pube do konca življenja

Preberite, kaj so po finalni tekmi v Portu zapisali tuji mediji Guardian, CNN, ESPN in L'Equipe.
Fotografija: Kai Havertz je bil osrednji junak finala lige prvakov. FOTO: Jose Coelho/Reuters
Odpri galerijo
Kai Havertz je bil osrednji junak finala lige prvakov. FOTO: Jose Coelho/Reuters

Ko je Thomas Tuchel konec januarja dobil nalogo, da oživi londonski nogometni klub Chelsea, ga je želel vrniti v ligo prvakov prek štirih najboljših v angleški ligi. Ideja, da bi lahko šele drugič v zgodovini kluba dejansko osvojil ligo prvakov, je bila naravnost smešna, piše Guardian po sinočnji zmagi modrih z 1:0 v finalu LP nad Manchester Cityjem.

A nič več, dodaja Guardian. V noči slave zanj in njegovo ekipo je trener nanesel zadnjo potezo s čopičem na svojo renesančno mojstrovino, presegel svojega prijatelja, vzornika in tekmeca Pepa Guardiolo in lahko spremljal Kaija Havertza, ki je tik pred polčasom na zmajevem stadionu v Portu dosegel odločilni gol.


»To je najpomembnejša tekma v Evropi, izjemen finale in zmagali smo«


»To je najpomembnejša tekma v Evropi, izjemen finale in zmagali smo, to je neverjetno! Zelo sem ponosen, vendar sem bil na svoje fante ponosen že prej. Imam zaupanje v to ekipo, gre za zelo, zelo močno skupino igralcev. Vedeli smo, da nismo favoriti. A ko strnemo moči kot ekipa, je vse mogoče,« je po tekmi dejal nemški trener Chelseaja Tuchel, ki je ekipo prevzel šele konec januarja.

image_alt
Evropa se je dvignila za nogomet, ozka skupina sovražnih ljudi v Sloveniji ne


Kai Havertz bo imel do konca življenja brezplačen vstop v kateri koli pub blizu Stamford Bridgea, poleg tega pa je tudi zmagovalec lige prvakov, pa so zapisali pri goal.com. Dodali so, da so Havertz, Mason Mount, Thiago Silva, Cesar Azpilicueta, Thomas Tuchel in ostali družno prekašali trdno obrambo Manchester Cityja in si zaslužili zmago.

Thomas Tuchel ob pokalu za zmago v ligi prvakov. FOTO: Pierre-philippe Marcou/Reuters
Thomas Tuchel ob pokalu za zmago v ligi prvakov. FOTO: Pierre-philippe Marcou/Reuters


Chelsea je v vseangleškem finalu pred skoraj 20.000 gledalci osvojil ligo prvakov zahvaljujoč golu najdražjega igralca v zgodovini kluba. Medtem pa bo moral Manchester City še naprej čakati na evropsko slavo, potem ko je prvič prišel do finala, pa so zapisali pri CNN.


Izgubljena stava Pepa Guardiole


Četudi je z Manchester Cityjem osvojil tri od zadnjih štirih naslovov angleškega prvaka v premier league, piše ameriški ESPN, pa Pepu Guardioli ni uspelo osvojiti tako želene evropske trofeje, ki bi bila zanj prva po letu 2011, ko je zmagal z Barcelono.

Pep Guardiola je moral po dveh zamgoslavjih z Barcelono tokrat mimo pokala v ligi prvakov. FOTO: Pierre-philippe Marcou/Reuters
Pep Guardiola je moral po dveh zamgoslavjih z Barcelono tokrat mimo pokala v ligi prvakov. FOTO: Pierre-philippe Marcou/Reuters


Izgubljena stava Pepa Guardiole, pa so zapisali pri francoskem športnem dnevniku L'Equipe. Poraz Manchester Cityja v finalu lige prvakov proti Chelseaju v soboto zvečer lahko delno pojasnimo z osupljivo taktično odločitvijo Guardiole o položaju Gündogana, razmišljajo pri L'Equipu, s čimer se ponovno sproži razprava o njegovi težnji, da bi bil na odločilnih evropskih tekmah preveč iznajdljiv.

Preberite še:

Komentarji: