Jan Oblak eden od junakov dramatičnega večera v Madridu

Zadnja sta se pridružila četrtfinalistom lige prvakov Borussia Dortmund in Atletico Madrid. Žreb v petek v Nyonu.
Fotografija: Cesar Azpilicueta in Jan Oblak sta se veselila preboja v četrtfinale lige prvakov. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Cesar Azpilicueta in Jan Oblak sta se veselila preboja v četrtfinale lige prvakov. FOTO: Juan Medina/Reuters

Nogometaši madridskega Atletica, za katerega je uspešno branil slovenski vratar Jan Oblak, ter Borussie Dortmunda so dopolnili četrtfinale elitne evropske lige prvakov. Na povratnih tekmah osmine finala je Atletico po enajstmetrovkah, Oblak je ubranil dva kazenska strela, s 5:3 premagal Inter, Borussia pa je z 2:0 izločila PSV iz Eindhovna.

Danes sta bila znana še zadnja kluba, ki sta se prebila med najboljših osem v Evropi. Madridski Atletico z Janom Oblakom je pred domačimi navijači igral proti vodilnemu klubu serie A, milanskemu Interju, ki je prvi obračun dobil z 1:0. Lanski finalist je moral sprva v podaljške, saj se je redni del tekme končal z 2:1 za atlete, nato pa v izvajanje kazenskih strelov.

V Dortmundu blestel Jadon Sancho

Pri tem so bili uspešnejši domači nogometaši, pri čemer je z dvema ubranjenima enajstmetrovkama blestel Oblak. Slovenski reprezentant je ubranil strela Alexisa Sancheza in Davyja Klaasna, medtem ko je Yann Sommer na drugi strani ubranil zgolj strel Saulu Niguezu. Lautaro Martinez je moral v peti seriji nujno zadeti, če je želel Inter ostati v igri za četrtfinale, a je žogo poslal čez gol.

Jan Oblak je takole ustavil prvo enajstmetrovko Interja. FOTO: Thomas Coex/AFP
Jan Oblak je takole ustavil prvo enajstmetrovko Interja. FOTO: Thomas Coex/AFP

Varovanci Simoneja Inzaghija so sicer povedli malo po pol ure igre, ko je zadel branilec Federico Dimarco (33. minuta). Toda kmalu zatem so gostitelji izenačili, ko je njihov najboljši strelec vseh časov Francoz Antoine Griezmann, ki je števec golov v dresu Atletica povišal na 176, zadel po Kokejevi odbijajoči žogi.

Jan Oblak je takole ustavil drugo enajstmetrovko Interja. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak je takole ustavil drugo enajstmetrovko Interja. FOTO: Javier Soriano/AFP

V drugem polčasu je Griezmannu zadetek preprečil Yann Sommer, Koke pa je v 85. minuti zatresel le vratnico, a pritisk domačih se je nadaljeval. Nizozemski rezervist Memphis Depay je v 87. minuti zadel po podaji Kokeja za izenačenje na 2:2 v seštevku obeh tekem.

Rezervist Memphis Depay je uspešno dvignil raven igre Atletica. FOTO: Thomas Coex/AFP
Rezervist Memphis Depay je uspešno dvignil raven igre Atletica. FOTO: Thomas Coex/AFP

V sodnikovem dodatku 90. minute je imel sicer Rodrigo Riquelme po podaji Griezmanna v nogah zmagoviti zadetek za četrtfinale, a je žogo z bližine poslal čez prečko in tekma se je sprva prevesila v podaljške, nato pa v izvajanje kazenskih strelov.

Borussia Dortmund se je prvič po treh letih uvrstila v četrtfinale lige prvakov. Nemški nogometni podprvak je pred 81.365 gledalci v razprodanem Signal Iduna Parku premagal PSV z 2:0 (1:0).

Jadon Sancho se je takole veselil gola. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Jadon Sancho se je takole veselil gola. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Zadetka po remiju 1:1 na prvi tekmi sta dosegla povratnik Jadon Sancho (3. minuta) in joker Marco Reus (90.+ 5.). Tretji gol Niclasa Füllkruga je bil razveljavljen, ker je bil nemški reprezentant v ofsajdu.

Že pred današnjim večerom so sta si četrtfinale v torek zagotovila Barcelona, ki je s skupnim izidom 4:2 izločila Napoli, Arsenal, ki je šele po izvajanju enajstmetrovk v Londonu premagal Porto. Pri kazenskih strelih se je izkazal španski vratar David Raya, ki je ubranil dva strela gostov.

Žreb četrtfinalnih parov v petek v Nyonu

Pred tem so bili četrtfinalisti Bayern München, ki je s skupnim izidom 3:1 izločil Lazio, PSG, ki je s 4:1 odpravil Real Sociedad, Real Madrid, ki je z 2:1 končal pot Leipziga Kevina Kampla in Benjamina Šeška, ter branilec naslova Manchester City, ki je s 6:2 izločil København.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek. Četrtfinalni obračuni bodo 9. in 10. ter 16. in 17. aprila, polfinale 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

Preberite še:

Komentarji: