Jürgen Klopp je besnel, sledilo je opravičilo

Derbi angleškega prvenstva v Londonu, v katerem je Tottenham z 2:1 premagal Liverpool, so odločile neposrečene sodniške odločitve.
Fotografija: Trener Liverpoola Jürgen Klopp je priznal, da še ni videl tekme s toliko nepoštenih odločitev. FOTO: Peter Cziborra/Action Images Via Reuters
Odpri galerijo
Trener Liverpoola Jürgen Klopp je priznal, da še ni videl tekme s toliko nepoštenih odločitev. FOTO: Peter Cziborra/Action Images Via Reuters

Po porazu v derbiju angleškega nogometnega prvenstva je trener Liverpoola Jürgen Klopp besnel in zlival gnojnico na sodnike, ki so usodno vplivali na razplet dvoboj proti Tottenhamu (1:2). 

»Nikoli nisem videl tekme s toliko nepoštenih okoliščin in nepoštenih ter norih odločitev. Edina stvar, ki je ob sodniških odločitvah nismo imeli, je rezultat,« je bil ogorčen Klopp.

Liverpool je tekmo končal z devetimi igralci (izključena sta bila Yves Bissouma in Diogo Jota), razveljavili so mu gol zaradi nedovoljenega položaja, ki ga ni bilo. Kljub VAR. Joel Matip je zabil avtogol v 96. minuti. 

Manjše zadoščenje je prišlo po tekmi. Sodniška organizacija se je opravičila za napake. »Sodniška organizacija se zaveda pomembne človeške napake, ki se je zgodila. Gol Luisa Diaza je bil razveljavljen zaradi ofsajda, ki ga je označil sodnik. Napaka je bila očitna, gol bi  moral biti priznan. Toda VAR ni posredoval. Analizirali bomo, kako je prišlo od takšne napake, prišli v stik z Liverpoolom in priznali napako,« je zapisala v uradnem sporočilu. 

Preberite še:

Komentarji: