PSG in Messi sta se dogovorila že med mundialom

Več svetovnih medijev poroča o ustnem dogovoru med Lionelom Messijem in vodstvom francoskega prvoligaša PSG za podaljšanje pogodbe do leta 2024.
Fotografija: Lionel Messi se je s soigralci po uspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu vrnil v domovino, kjer bo preživel praznike in se nato vrnil v Pariz. FOTO: Tomas Cuesta/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi se je s soigralci po uspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu vrnil v domovino, kjer bo preživel praznike in se nato vrnil v Pariz. FOTO: Tomas Cuesta/AFP

Sedemkratni osvajalec zlate žoge in novopečeni svetovni prvak z Argentino, Lionel Messi, ima s Paris Saint-Germainom podpisano pogodbo do konca junija 2023, Le Parisien pa je v sredo poročal o dogovoru za enoletno podaljšanje sodelovanja, ki ga je sicer omogočala posebna klavzula. Do dogovora naj bi prišlo že med svetovnim prvenstvom v Katarju, čeprav je predsednik PSG Naser Al-Helaifi napovedal, da konkretni pogovori sledijo po mundialu. 

»Zelo je srečen, to se lahko vidi že v reprezentanci. Obe strani sta izredno zadovoljni, pogovorili se bomo po svetovnem prvenstvu,« je za Sky Sports dejal Al-Helaifi. Messija so še novembra povezovali s selitvijo k Interju iz Miamija, a bo klub angleškega superzvezdnika Davida Beckhama očitno moral še počakati. V tej sezoni je Messi za PSG dosegel 12 golov in dodal še 14 asistenc. S Parižani je v tej sezoni že osvojil eno lovoriko, superpokal, v igri pa je še za tri – državno prvenstvo, ligo prvakov ter pokal, ki je še edina lovorika, ki mu manjka v francoskem nogometu. 

Preberite še:

Komentarji: