Messiju v štirih letih več kot pol milijarde evrov

Barcelona je leta 2017 z argentinskim zvezdnikom sklenila za klub pogubno pogodbo. Podpisnik je bil bivši predsednik Josep Maria Bartomeu.
Fotografija: Josep Maria Bartomeu in Lionel Messi sta novembra leta 2017 z nasmehom potrdila dogovor o podaljšanju pogodbe, o številkah, zaradi katerih se zdaj pri Barceloni soočajo z velikanskim dolgom, pa sta molčala. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Josep Maria Bartomeu in Lionel Messi sta novembra leta 2017 z nasmehom potrdila dogovor o podaljšanju pogodbe, o številkah, zaradi katerih se zdaj pri Barceloni soočajo z velikanskim dolgom, pa sta molčala. FOTO: AFP

555,237.619 evrov! To je neverjeten končni znesek, ki ga bo do konca pogodbe, ki se bo iztekla junija, od Barcelone prejel Lionel Messi v zadnjih štirih letih. Te osupljive številke so sad pogodbe iz leta 2017, ki jo je z Messijem podpisal bivši predsednik Josep Maria Bartomeu, in jo je v nedeljski izdaji razkril madridski časnik El Mundo.

Messijeva plača znaša približno 115 milijonov €, 78 milijonov pa bodo navrgli še bonusi, v povprečju pa bo letno prejel 138 milijonov €.

Po tem razkritju, ki v povsem v drugačni podobi kažejo Messijevo zvestobo do Barcelone, je tudi bolj jasno, zakaj se je Barcelona znašla v hudi denarni krizi. Njen dolg znaša že 1,2 milijarde €. 

Pri Barceloni, ki se po slabem štartu v prvenstvu, počasi le dviguje, in ima danes priložnost, da z zmago proti Athleticu Bilbau na lestvici po včerajšnjem senzacionalnem Realovem porazu ujame velikega tekmeca, bodo 7. marca izpeljali predsedniške volitve.

Messi bo poleti prost igralec, najbližje je prestopu k francoskemu prvaku Paris St. Germain, kjer je trener njegov rojak Mauricio Pochettino.

Preberite še:

Komentarji: