Milanič po derbiju: Zaslužili bi si več (VIDEO in FOTO)

Bišćan: Za ta derbi je treba čestitati obema ekipama, nobeni se ni treba sramovati, saj sta najboljši v prvoligaškem tekmovanju.
Fotografija: Olimpija se je z zmago vrnila na vrh. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Olimpija se je z zmago vrnila na vrh. Foto Tadej Regent/Delo

Maribor – Sinočnji večni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu, ki je po preobratih in zmagi s 3:2 na čelu prvoligaške razpredelnice dve koli pred koncem vnovič ustoličil Ljubljančane, je upravičil svoj sloves in pričakovanja javnosti, saj ni ponudil le petih zadetkov, temveč živahno igro, trikrat se je zatresel tudi okvir vrat. Zmaji so zdaj spet dve točki spredaj, a jih do konca sezone čakata še domač dvoboj s Krškim in neugodno gostovanje v Dmžalah, medtem ko bodo vijolični najprej gostovali v Celju, nato pa v Ljudskem vrtu pričakali še Gorico.


Derbi, poln dinamike, priložnosti, trenj


»Za ta derbi je treba čestitati obema ekipama, nobeni se ni treba sramovati, saj sta najboljši v prvoligaškem tekmovanju, ne glede na to, katera se bo naposled okitila s šampionsko lovoriko. Derbi je bil poln dinamike, priložnosti, trenj. Morali smo biti agresivni in napadati. Našli smo način, kako spraviti takšnega tekmeca na kolena. Med dvobojem nisem smel preračunavati, odločil sem se za popoln napad, priložnost ponudil Andresu Vombergarju, izkoristili smo tudi nasprotnikovo nervozo ob prekinitvi. Naša želja in energija sta bili očitni. Do konca sezone so kalkulacije jasne, osredotočiti se moramo na naslednjo tekmo in izkoristiti to vrnitev na vrh razpredelnice,« je bil, kot navaja STA, zadovoljen Hrvat na Olimpijini klopi Igor Bišćan.

Derbi je upravičil pričakovanja. Foto Tadej Regent/Delo
Derbi je upravičil pričakovanja. Foto Tadej Regent/Delo


Na trenutke preveč nemirni


Izolan na mariborski Darko Milanič pa je pripomnil: »Žal se nam tokrat v dinamičnem derbiju z zanimivim preobratom ni izšlo. Četrt ure pred koncem smo prejeli 'kontro' z enajstmetrovko, slabo smo se postavili in tekmecu dovolili izenačenje. Nato smo imeli še priložnosti, ki bi jih lahko bolje izkoristili, borili smo se, bili blizu vodstva. Dvakrat smo lepo zadeli, zaslužili bi si več. V vsakem trenutku smo želeli biti bolj mirni, s takšnimi karakteristikami igralcev je to težko. Želeli smo si več posesti, tudi s štirimi napadalci biti natančnejši, a se nam ni posrečilo. V določenih trenutkih smo bili preveč nemirni in nas je zaneslo. Zdaj nimamo druge možnosti kot zmagati v preostalih dveh tekmah. Fantje so potrti, a bomo storili vse, da bomo proti Celju spet pravi. Vse je mogoče, moramo le verjeti, da smo sposobni narediti več.«


Precej dela za može postave


Po tekmi so se oglasili tudi s Policijske uprave Maribor in pojasnili ukrepe ob derbiju: »Še pred tekmo so policisti na južni tribuni našli skritih 55 bakel in 4 fontane. Pri dveh obiskovalcih so našli in jima zasegli tri bakle, zoper oba bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Ker so organizirani navijači med dvobojem večkrat prižgali večje število bakel, bodo policisti zoper organizatorja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Enemu obiskovalcu so policisti zaradi kurjenja bakle izdali plačilni nalog. Med tekmo so eno osebo, ki je z glavo tolkla po steklu, se nedostojno vedla do policistov in ni upoštevala njihovih zakonitih ukazov, pridržali in ji izdali plačilni nalog.«

Možje postave so imeli precej dela z navijači. Foto Tadej Regent/Delo
Možje postave so imeli precej dela z navijači. Foto Tadej Regent/Delo


Na igrišču kazal zadnjico


Dodali so še: »Zaradi neupoštevanja in odrivanja varnostnikov ter neupoštevanja ukazov policistov so možje postave eni osebi izdali plačilni nalog in zoper njo uporabili tudi prisilno sredstvo, plinski razpršilec. Plačilni nalog so po tekmi izdali še sedmim obiskovalcem, ki so preskočili ograjo in niso upoštevali varnostnikov. Enemu od njih, ki je stekel na igrišče in tam kazal zadnjico, so izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Po en plačilni nalog so policisti po koncu tekme izdali še trem krišiteljem, eden se je nedostojno vedel do varnostnikov, drugi do policistov, tretji pa za nameček še ni upošteval njihovih dokazov.« Med tekmo so policisti obravnavali tudi kaznivo dejanje ropa na Smetanovi ulici v Mariboru.


 

Komentarji: