Nogometni Dončić spet v akciji pred današnjim derbijem bundeslige

Norveški stroj za gole bo glavni zvezdnik današnjega porurskega derbija v Dortmundu (15.30).
Fotografija: Erling Haaland se je odlično znašel v Dortmundu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Erling Haaland se je odlično znašel v Dortmundu. FOTO: Reuters

Mladi norveški napadalec Erling Haaland je potreboval le nekaj minut, da je omrežil nemško nogometno javnost. Že na prvi tekmi za Borussio iz Dortmunda je v pičlih 23 minutah dosegel hat-trick.



Po dvemesečnem premoru (natančneje 66 dni) zaradi epidemije koronavirusa se 19-letnik, nekakšen nogometni Luka Dončić, vrača na zelenico. Borussia se bo ob 15.30 v porurskem derbiju pomerila s Schalkejem.

Erling Haaland je čistokrvni strelec. FOTO: Reuters
Erling Haaland je čistokrvni strelec. FOTO: Reuters


Pravilo je takšno: daj žogo Haalandu in velika verjetnost je, da bo zatresel mrežo. »Ne zanima me nič drugega kot zabijanje golov,« je enostavna nogometna filozofija Haalanda, čigar oče Alf-Inge je bil branilec angleških Leeds Uniteda in Manchester Cityja.



Najstnik je v osmih tekmah bundeslige dosegel devet golov, prvih pet v 56 minutah igre v črno-rumenem dresu. Komaj je dočakal nadaljevanje sezone. »Končno smo dočakali zeleno luč. Čudovito! Veselim se svojega prvega porurskega derbija. To bo zame nekaj posebnega.«
 

Pripravljajo spektakel, potrebujejo točke


Zaveda se, da bo to derbi z napako. Namesto 83.000 bo na tribunah Iduna Parka samo 300 duš. »Igrali bomo za milijone naših navijačev po vsem svetu. Želimo jim dati spektakularno tekmo. Seveda pa potrebujemo tudi točke,« je na youtubovem kanalu povedal bivši igralec Salzburga.

Erling Haaland bo prvo ime derbija. FOTO: Reuters
Erling Haaland bo prvo ime derbija. FOTO: Reuters


Borussia zaostaja za Bayernom za štiri točke, do konca je še devet kol. »Vse se še lahko zgodi. Za Schalke moramo biti pripravljeni. Potrebujemo točke in moramo ostati osredotočeni. Sposobni smo velikih stvari, v naši ekipi je ogromno talenta, samo nebo je meja,« samozavesti ne manjka Haalandu, ki bo težko ostal dolgo v Dortmundu, saj si ga želijo vsi največji klubi, najbolj Real Madrid.

Med karanteno je treniral doma. »Potrebujem tako ubijalski nagon kot trening. Eno brez drugega ne gre. Ne skrbi, doma sem trdo delal, telesno sem v dobri formi. Ne skrbi me,« je pred novim štartom povedal mladi zvezdnik.

Preberite še:

Komentarji: