Obeta se spopad velikanov: Dragan Džajić prehitel Nemanjo Vidića

V srbskem nogometu je dogajanje vroče, kot že dolgo ne.
Fotografija: Nemanja Vidić je bil 1. septembra 2018 med največjimi zvezdniki mednarodnega dobrodelnega nogometnega spektakla v Biljah, ki je potekal tudi pod pokroviteljstvom predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Nemanja Vidić je bil 1. septembra 2018 med največjimi zvezdniki mednarodnega dobrodelnega nogometnega spektakla v Biljah, ki je potekal tudi pod pokroviteljstvom predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina. FOTO: Leon Vidic/Delo

Za predsedniški stolček tamkajšnje nogometne zveze naj bi se spopadla nekoč odlična nogometaša beograjske Crvene zvezde, legendarni Dragan Džajić in eden najuspešnejših srbskih nogometašev tega tisočletja Nemanja Vidić, ki je nekoč nosil kapetanski trak Manchester Uniteda.

Vidić kandidature uradno še ni oddal, je pa Džajićevo kandidaturo že v začetku tedna uradno predlagal izvršni odbor regionalne zveze zahodne Srbije.

»Dragan Džajić je največje nogometno ime v naši državi, predlagamo ga za predsednika nogometne zveze v mandatnem obdobju 2022-2026,« sta iz Aranđelovca soglasno odločitev sporočila predsednik IO Nebojša Živanović in generalni sekretar Darko Bradonjić. S podpisi je Džajićevo kandidaturo podprlo 20 delegatov,  ki bodo sodelovali na volilni skupščini 14. marca.

Šestinsedemdesetletni Džajić je pri Crveni zvezdi preživel večji del svoje bogate kariere in bil kasneje v treh obdobjih tudi njen predsednik. Leta 2011 se je moral na sodišču zagovarjati zaradi domnevnih nepravilnosti pri prestopu Vidića v moskovski Spartak. Vidić, ki bo zdaj očitno njegov tekmec na volitvah, ga je na sodišču podprl, takratni predsednik Tomislav Nikolić pa je Džajića pomilostil. 

Preberite še:

Komentarji: