Ole Gunnar Solskjær do konca sezone na klopi Uniteda

Norvežan Ole Gunnar Solskjær, eden od legend Manchester Uniteda, bo nasledil Joseja Mourinha na klopi rdečih vragov do konca sezone. 
Fotografija: Barko Manchester Uniteda bo do konca sezone reševal Ole Gunnar Solskjær. FOTO: AP
Odpri galerijo
Barko Manchester Uniteda bo do konca sezone reševal Ole Gunnar Solskjær. FOTO: AP

Včeraj je Jose Mourinho dobil nogo, nekoliko nepričakovano, ugibalo se je, da bo na klopi ostal vsaj do konca koledarskega leta, a se je vodstvo na čelu z Edom Woodwardom, ki je pod izjemnim pritiskom, odločilo drugače. Takoj so objavili, da bo Manchester United do konca sezone vodil nekdo, ki trenutno ne deluje v klubu, a ustroj rdečih vragov dobro pozna. 

Angleški mediji so hitro izpostavili Oleja Gunnarja Solskjærja kot glavnega kandidata, danes je vodstvo rdečih vragov potrdilo, da bo Norvežan res sedel na klop Uniteda, pomagal pa mu bo Mike Phelan, še eden od legendarnih igralcev rdečih iz Manchestra. 

Solskjær je v igralski karieri na večini tekem v igro vstopil s klopi, bil je glavni as iz rokava sira Alexa Fergusona, navijači pa si ga bodo za vedno zapomnili po zmagovitem zadetku v sodniškem dodatku finala lige prvakov leta 1999 proti Bayernu v Barceloni. 

»Manchester United je v mojem srcu in zame je nekaj najlepšega, da se lahko vrnem v klub v tej vlogi. Veselim se dela, mislim, da imamo zelo talentirano ekipo, ki lahko doseže veliko,« so bile prve besede Solskjærja po povratku v klub.


 
»Ole je klubska legenda z ogromno izkušnjami, tako na igrišču kot v vlogi trenerja. Njegova zgodovina z rdečimi vragi pomeni, da povsem razume kulturo v klubu, vsi smo zelo zadovoljni, da sta se z Mikom Phelanom vrnila v klub. Verjamem, da bosta znala povezati igralce in da nas čaka dobra druga polovica sezone,« je odločitev za Norvežana komentiral Woodward. V klubu ostaja tudi Michael Carrick, ki bo opravljal vlogo trenerja na treningih in skrbel za pripravo ekipe.
 

Najprej Cardiff, nato Molde


V trenerski karieri Solskjær do sedaj ni bil tako uspešen, po neposrečeni epizodi v Cardiffu leta 2014 je leto dni kasneje prevzel norveškega prvoligaša Molde, ki ga je vodil do sedaj. Na norveškem se je jesenski del sezone že končal, nadaljeval se bo marca, tako da bo Solskjær glede na uspešnost vodenja Uniteda odločitev o tem, če se bo še vrnil k Norvežanom, lahko sprejel kasneje. 

Izbira Solskjærja je poskrbela za navdušenje med navijači, precej manj evforični pa so bili strokovnjaki, ki so svoje komentarje podali v angleških medijih. Menijo, da je Norvežan preveč konservativen trener, ki goji podoben slog igre kot Mourinho in da atraktivnega nogometa pod njegovim vodstvom v Manchestru ne morejo pričakovati, kar precejkrat so omenjali Erica Cantonaja, ki bi bil bolj tvegana, a hkrati mnogo bolj zanimiva izbira za vlogo začasnega trenerja. 

Solskjær bi moral narediti pravi mali čudež, da bi tudi po koncu aktualne sezone ostal na klopi Manchester Uniteda, bolj verjetno je, da bodo ustoličil katero od velikih trenerskih imen, največkrat se omenjata Zinedine Zidane in Mauricio Pochettino, ki ga želijo izmakniti rivalu Tottenhamu. 

Komentarji: