Dva gola Iličića za novo slavje v Ljudskem vrtu

Celje je dolgo lomilo odpor Radomelj in ga zlomilo šele v sodniškem dodatku, po avtogolu Uroša Koruna so slavili z 2:1. Olimpiji le točka, Mariboru vse tri.
Fotografija: Josip Iličić je prva vijolina v ekipi vijoličnih. Foto Mediaspeed
Odpri galerijo
Josip Iličić je prva vijolina v ekipi vijoličnih. Foto Mediaspeed

Nedeljski spored je prinesel tri zanimive dvoboje, na domači zelenici so po novem remiju Olimpije (1:1 z Bravom) Celjani želeli premagati Radomlje in povišati naskok pred ljubljanskimi tekmeci. Na dvoboju vrha in dna slovenske lige razlika na zelenici ni bila tako očitna, Celjane je v vodstvo v 20. minuti povedel Denis Popovič, po avtogolu Tamarja Svetlina 13 minut kasneje je bil izid poravnan.

Domačini so v drugem polčasu imeli pobudo v igri, a so bili v napadu znova premalo konkretni in so težko prihajali do nevarnih položajev. Šele v 93. minuti so Radomlje pokleknile, po avtogolu Uroša Koruna so Celje zapustili brez točke, ki bi bila v lovu na obstanek zanje zelo dragocena. 

Na nedeljskem derbiju je v Ljudskem vrtu Maribor s 3:1 premagal Koper. V prvem polčasu je Josip Iličić popeljal domačine v vodstvo, izkoristil je enajstmetrovko, potem ko je Rade Obrenović zaradi igranja z roko Mateja Palčića pokazal na belo točko. Koper je drugi polčas odprl mnogo bolje in izenačil po hitrem protinapadu Nigerijca Wisdoma, nato pa je kvaliteta vijoličnih vendarle pretehtala.

Iličić z drugim golom na tekmi in Maks Barišič, ki je zadel proti svojemu nekdanjemu klubu, sta v le treh minutah (med 69. in 72. minuto) odločila tekmo v domačo korist. Gledalci so v Ljudskem vrtu znova pospremili dobro nogometno predstavo, Maribor pod Antejem Šimundžo igra ne zgolj rezultatsko bolje, temveč tudi bolj všečen nogomet. Glavnino zaslug za to ima trenutno zelo razpoloženi Iličić.

Mestni derbi brez zmagovalca

V uvodni predstavi 27.kola domačega nogometnega prvenstva sta se mestna tekmeca Bravo in Olimpija razšla brez zmagovalca – 1:1 (1:1). Tako so zmaji ostali brez načrtovane zmage, s katero bi nadaljevali lov na za vodilnimi Celjani.

Kot ponavadi je bilo v dvoboju Brava in Olimpije razburljivo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Kot ponavadi je bilo v dvoboju Brava in Olimpije razburljivo. FOTO: Blaž Samec/Delo

Bravo je še enkrat več potrdil, da v Šiški predstavlja trd oreh za zeleno- bele. Šiškarji so še na četrti zaporedni medsebojni tekmi z Olimpijo ostali napremagani, še daljši niz neporaženosti proti Olimpiji pa imajo na domačem igrišču, kjer zeleno-belim ni uspelo slaviti zmage že na osmi zaporedni tekmi.

Olimpija je na tej tekmi v razburljivi končnici 1.polčasa zabila vodilni gol: David Sualehe je podal z leve strani na drugo vratnico, tam je Timi Max Elšnik žogo z glavo podal pred vrata, kjer jo je iz bližine v mrežo poslal Ivan Durdov. Toda manj kot minuto pozneje je Bravo izenačil, po podaji Matije Kavčiča, enajsti v sezoni, s čimer je na vrhu v tej razvrstitvi, je zadel Jakoslav Stanković.

Uvod drugega polčasa je bil spet precej mirnejši, tudi poskus Raula Florucza v 57. minuti ni pomenil prave nevarnosti za Matijo Orbanića. V 60. je bilo nevarneje v Olimpijinem kazenskem prostoru, akcija se je končala z nenatančnim Stankovićevim strelom. Premalo natančen je bil tudi Durdov z glavo iz bližine v 65. minuti.

Dve minuti pozneje se je izkazal Denis Pintol po strelu Mateja Poplatnika s 13 metrov, sledilo pa je novo obdobje brez pretresov in teh ni bilo do konca popldneva na štadionu v Spodnji Šiški.

Domžalčani so lahko zadovoljni

Potem ko so Domžalčani spomladi izgubili pet od šestih tekem, so na sedmi le vpisali novo zmago. Skalp so vzeli vodilnemu Celju, tokrat pa so ugnali enega od tekmecev za obstanek Aluminij. Domžale so vsaj začasno skočile pred Muro na šesto mesto, Aluminij ostaja predzadnji s štirimi točkami manj od današnjega tekmeca.

V času nedeljskega kosila je Rogaška v pomembni tekmi za obstanek gostila Muro, ki pod Tončijem Žlogarjem še ne zbira točk z ritmom, ki bi ga v Fazaneriji želeli. Tudi tokrat sta mreži obmirovali, domačini so sicer prednjačili v strelih (15:10), a sta šla le dva v okvir vrat, moštvi sta bili izenačeni tudi v posesti žoge. V boju za obstanek v 1. SNL so zmagovalci vikenda v Domžalah, na dnu prvenstvene lestvice še vedno ostaja zelo tesno. 

27. kolo Prve lige Telemach

Sobota

15.00 Bravo – Olimpija 1:1 (Stanković 45.+1; Durdov 45.)

20.15 Domžale – Aluminij 2:0 (Stuparević 42., Zeljković 64.-ag)

Nedelja

13.00 Rogaška – Mura 0:0

15.00 Celje – Radomlje 2:1 (Popovič 20., Korun (ag) 94.; Svetlin (ag) 33.)

17.30 Maribor – Koper 3:1 (Iličić 38., 69., Barišić 72.; Wisdom 53.)

Preberite še:

Komentarji: