Po Tomažu Kavčiču začasno Igor Benedejčič

V novembrskih dvobojih lige narodov z Norveško in Bolgarijo bo slovenske nogometaše vodil dosedanji selektorjev pomočnik.
Fotografija: Igor Benedejčič bo začasni slovenski selektor. FOTO: Jurij Kodrun/NZS
Odpri galerijo
Igor Benedejčič bo začasni slovenski selektor. FOTO: Jurij Kodrun/NZS

Ljubljana – Slovensko nogometno reprezentanco bo v zadnjih dveh dvobojih lige narodov kot začasni selektor vodil pomočnik dosedanjega selektorja Tomaža Kavčiča, Igor Benedejčič. Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS), bo ognjeni krst v novi vlogi dočakal 16. novembra v domačem dvoboju z Norveško, tri dni pozneje pa bo gostoval v Bolgariji.


Pomočnik bo Englaro


Benedejčič bo izbrano vrsto prevzel opogumljen z odličnimi nastopi, ki jih je pod njegovo taktirko kazala kadetska reprezentanca, ki se je pred dnevi v konkurenci Avstrije, Bolgarije in Malte uvrstila v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let prihodnje leto. Pri vodenju dveh novembrskih preizkušenj mu bo pomagal Robert Englaro.

Benedejčiču bo pomagal Robert Englaro (drugi z desne). FOTO: Tomi Lombar/Delo
Benedejčiču bo pomagal Robert Englaro (drugi z desne). FOTO: Tomi Lombar/Delo


Proces, ki terja čas


Predsednik NZS Radenko Mijatović je sicer ob nedavni prekinitvi sodelovanja s Kavčičem poudaril, da je resda cilj čim prej imenovati novega reprezentančnega »poveljnika«, ni pa izključil možnosti, da bo vskočil začasni selektor. Mijatović se namreč iz načelnih razlogov pred koncem sodelovanja s Kavčičem ni pogovarjal z drugimi možnimi kandidati za izpraznjen stolček, dogovarjanje o novem selektorju pa je proces, ki terja svoj čas.

Naslednik Tomaža Kavčiča še ni znan. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Naslednik Tomaža Kavčiča še ni znan. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Kdo je Benedejčič?


Kdo je Igor Benedejčič? Gre za 49-letnega Primorca, ki je v času nogometne kariere branil barve Kopra, Olimpije in Korotana. V prvoligaškem tekmovanju je zbral 223 nastopov in kot zvezni igralec prispeval 35 zadetkov. Majico z državnim grbom je oblekel osemkrat med letoma 1992 in 1998, med strelce se je vpisal enkrat – proti Estoniji je vpisal sploh prvi gol slovenske izbrane vrste.

Igor Benedejčič (levo) kot igralec Kopra. FOTO: Jure Eržen/Delo
Igor Benedejčič (levo) kot igralec Kopra. FOTO: Jure Eržen/Delo


Kdo bo osmi selektor?


Slovenska moška reprezentanca torej še čaka na osmega selektorja s polnimi pooblastili, skoraj zagotovo ga bo dobila po žrebu kvalifikacijskih skupin za euro 2020, ki bo čez natanko mesec dni v Dublinu. Med favoriti je donedavni trener Rijeke Matjaž Kek, ki je izbrano vrsto že vodil, tako kot tudi Bojan Prašnikar (trikrat), Srečko Katanec (dvakra), Zdenko Verdenik, Branko Oblak, Slaviša Stojanović in nazadnje Kavčič (po enkrat).

Preberite še:

Komentarji: