Uefa z običajnim postopkom nad Olimpijo

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić pomirja, nič ni novega.
Fotografija: Milan Mandarić rešuje klubske finančne težave. Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Milan Mandarić rešuje klubske finančne težave. Foto Blaž Samec

»Vse je tako, kot sem povedal pred dnevi. Olimpija je v procesu reševanja težav, pri čemer sodeluje tudi z Nogometno zvezo Slovenije. Prav nič novega ni, kar ne bi že vedeli. Še enkrat poudarjam, Mandarić ne bo odšel, ne da bi poravnal svoj dolg,« se je za Delo odzval predsednik NK Olimpija Milan Mandarić na včerajšnji zapis dnevnika Ekipa, po katerem Evropska nogometna zveza grozi z izključitvijo Olimpije iz evropskih tekmovanj, če ne bo poravnala dolgov.

Velja opozoriti, da Uefa izvaja povsem običajen postopek nadzora denarnega poslovanja klubov. Ti morajo o finančnem stanju redno obveščati oddelek za finančni nadzor klubov pri Uefa, ki na podlagi njihovih poročil opozorja na izpolnjevanje obveznosti in morebitne posledice. Med njimi sta tudi izključitev iz evropskih tekmovanj ali denarna kazen. Prav tako velja zapisati, da Olimpija, kot vsi drugi klubi, ne more pridobiti tekmovalne licence za evropska in domača tekmovanja, če ne izpolnjuje zahtev licenciranja. Če jih ne bi izpolnjevala, tako ali tako ne bi pridobila licence za tekmovanje v evropskih pokalih ali v domačih tekmovanjih.

Po dokumentu oddelka za finančni nadzor klubov je Olimpijin dolg do upnikov konec septembra znašal 1,09 milijona evra. Polovico teh dolgov Olimpija lahko pokrije z denarno nagrado, ki si jo je zaslužila z uvrstitvijo v 2. kolo kvalifikacij za evropsko ligo in je Uefa še ni izplačala.

Olimpijino sporočilo za javnost na zapise EkipaSN

Komentarji: