Zasuk ManCityja v Madridu, veliko dela pred Ronaldom in soigralci

Prvi tekmi osmine finala pripadli Manchester Cityju in Lyonu.
Fotografija: Takole se je strelec Realovega gola Isco veselil s soigralcema Viniciusom Juniorjem in Sergiem Ramosom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Takole se je strelec Realovega gola Isco veselil s soigralcema Viniciusom Juniorjem in Sergiem Ramosom. FOTO: Reuters

Zadnja februarska sreda prinaša zadnji večer prvih tekem osmina finala nogometne lige prvakov. Ob 21. uri sta se začeli tekmi v Lyonu in Madridu. V Franciji gostuje italijanski prvak Juventus, na Realovem štadionu Santiago Bernabeu pa angleški prvak Manchester City. Trenerji so povečini posegli po pričakovanih nogometaših v začetnih enajstericah, izpostaviti velja le Cityjevega šefa Pepa Guardiolo, ki je namesto Sergia Agüera poslal v ogenj Gabriela Jesusa.

Lucas Tousart je z bližine matiral vratarja Szczesnyja. FOTO: AFP
Lucas Tousart je z bližine matiral vratarja Szczesnyja. FOTO: AFP


Prvi gol večera so videli v Franciji, na čudovitem štadion Lyona, kjer so igrali tudi tekme evropskega prvenstva 2016. Aouar je prodrl po levi strani igrišča, poslal predložek v kazenski prostor, tam pa je bil najspretnejši Tousart, ki je z bližine matiral vratarja Szczesnyja. To je bil tudi edini gol, ki so ga videli gledalci na prvih polčasih tekem v Lyonu in Madridu. V Španiji bi bilo kaj lahko drugače, toda vratarja sta bila boljša od napadalcev. Več priložnosti (Jesus 2x, De Bruyne) so zapravili Angleži, Madridčani so bili najbližje vodstvu po strelu Benzemaja.


Real prejel dva gola in izgubil Sergia Ramosa


V drugem polčasu so se prvi oglasili v Madridu. Po enem od hitrih nasprotnih napadov se je do žoge dokopal Vinicius Junior, spretno podal pred vrata do Isca, ki je s strelom po tleh matiral vratarja Edersona. Tudi drugi gol je padel v Madridu. Izjemno pomemben gol je zabil Gabriel Jesus po podaji Kevina de Bruyneja. Ta gol je drastično spremenil rezultat pred povratno tekmo v Manchestru. Hitro je sledil nov gol. Potem ko je Carvajal zrušil Sterlinga, je unovčil enajstmetrovko De Bruyne - 1:2! Še več, ključni mož Realove slačilnice in kapetan Sergio Ramos je bil pozneje izključen zavoljo prekrška nad Jesusom, ki bi se v nasprotnem primeru znašel iz oči v oči z Courtoisom.


Začetne enajsterice Reala, ManCityja, Lyona in Juventusa:



Preberite še:

Komentarji: