Zaradi operacije Kek ostal brez stebra obrambe

Prva izbira na položaju centralnega branilca (ob Jaki Bijolu) v slovenski nogometni reprezentanci David Brekalo mora na operacijo trebušne stene.
Fotografija: Poškodba trebušne stene se je pri Brekalu izkazala za resnejšo, kot je sprva kazalo. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Poškodba trebušne stene se je pri Brekalu izkazala za resnejšo, kot je sprva kazalo. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Nič kaj spodbudne novice ne prihajajo z Norveške za selektorja Matjaža Keka in slovensko nogometno reprezentanco. Centralni branilec David Brekalo, ki je z Jako Bijolom del osrčja slovenske obrambe, se je minuli konec tedna vrnil v postavo Vikinga, a je zdržal le do polčasa, preden ga je trener zamenjal.

Brekalo se je vrnil po poškodbi trebušne stene, a očitno prezgodaj, saj so se bolečine vrnile. Zdaj bo Brekalo moral na operacijo trebušne stene, zaradi česar bo zagotovo izpustil ključni tekmi z Dansko in Kazahstanom. Osrednjega branilca norveškega Vikinga naj operacija sicer ne bi za dalj časa oddaljila od igrišč, tako da dolgoročno njegovo sodelovanje v reprezentanci ni ogroženo, ob morebitnem preboju na euro bi bil Keku na voljo.

Proti Finski in Severni Irski je Brekala zamenjal Miha Blažič in pričakovati gre, da se bo Kek tudi na zadnjih dveh tekmah kvalifikacijskega ciklusa odločil zanj. Še nekaj drugih reprezentantov se zadnje čase spopada s poškodbami, dve tekmi je že izpustil Petar Stojanović, Erik Janža ima načet gleženj, Sandi Lovrić pa se je vrnil v kader Udineseja po lažji poškodbi mišice. 

Preberite še:

Komentarji: