Kronanje princa Williama v kraljestvu Zlatoroga

Za Celje Pivovarno Laško jutri prva od štirih ključnih tekem v ligi prvakov. Zmaga proti Zaporožju je nujna pred dvema derbijema z Zagrebom.
Fotografija: William Accambray (v sredini) si tako kot Rok Ovniček (levo) in Tomaž Ocvirk (desno) jutri obeta zmago, ki bi Celju Pivovarni Laško ohranila dobre možnosti za uvrstitev v osmino finala lige prvakov. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
William Accambray (v sredini) si tako kot Rok Ovniček (levo) in Tomaž Ocvirk (desno) jutri obeta zmago, ki bi Celju Pivovarni Laško ohranila dobre možnosti za uvrstitev v osmino finala lige prvakov. FOTO: Mavric Pivk

Mnogim celjskim rokometašem še niso zares pognale obrazne kocine, a bodo v mesecu gostih brkov morali dokazati, da so pravi moški. Pred njimi so štiri tekme, po katerih bo bolj ali manj jasno, ali so zreli za preboj v osmino finala EHF lige prvakov ali ne, prva jutri ob 17. uri, ko bo zmaga proti Motorju iz Zaporožja nujna.

Zaporožje doma, Zagreb v gosteh, Zagreb doma in Zaporožje v gosteh. To je novembrski urnik Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov. V ključno obdobje evropske sezone pivovarji vstopajo oslabljeni, štirje rokometaši so še vedno na seznamu poškodovanih. Za Matica Grošlja je sezone konec, Josip Šarac se počasi vrača, a ga še ne bo vsaj 14 dni, Domen Makuc verjetno ne bo potreboval operacije, toda letos ne bo igral, prav tako ne Gal Marguč, ki bo bržčas moral še enkrat na operacijo zlomljene dlančnice ...



Rok Ovniček je dočakal nastop za reprezentanco in bo dobre občutke želel prenesti tudi v Celje. FOTO: Leon Vidic
Rok Ovniček je dočakal nastop za reprezentanco in bo dobre občutke želel prenesti tudi v Celje. FOTO: Leon Vidic


Vseeno se v Zlatorogu ne vdajajo malodušju, trdno so odločeni stvari obrniti sebi v prid in že jeseni storiti morda že ključen korak k želenemu šestemu mestu, s čimer bi se po štirih letih uvrstili v izločilne boje. Pogosto se je Celjanom zalomilo ravno takrat, ko je bilo to najmanj potrebno, a trojica sogovornikov nima travm iz preteklosti. Trener Tomaž Ocvirk ter igralca William Accambray in Rok Ovniček so pravzaprav prvič sedeli za ovalno mizo sejne sobe v klubskih prostorih 22-kratnih slovenskih prvakov.
 

Tudi Motor zamenjal trenerja in zmagal


Ocvirk v dvorani Zlatorog še ne pozna poraza, na debiju je premagal Flensburg. Motor Zaporožje ni tako zveneč tekmec, a je lahko še kako nevaren. Tudi ukrajinski prvaki so zamenjali trenerja, po štirih porazih je Poljaka Patryka Rombela zamenjal domači strokovnjak Nikolaj Stepanec in podobno kot Ocvirk zgodbo začel z domačo zmago. S 35:27 je bil Motor boljši od Zagreba in takoj znova vpisal resno kandidaturo za osmino finala.

Branko Vujović bo zelo obremenjen na desnem zunanjem položaju, kjer nima prave zamenjave. FOTO: Leon Vidic
Branko Vujović bo zelo obremenjen na desnem zunanjem položaju, kjer nima prave zamenjave. FOTO: Leon Vidic


Celjani verjamejo, da bodo znali nasuti pesek v ukrajinski motor in se zavihteti z zadnjega na šesto mesto. Na poraz, ki bi jih verjetno že usodno pribil na dno lestvice, nočejo niti pomisliti. V bistvu bi poraz naredil več škode, kot bi zmaga prinesla koristi. V takšnih okoliščinah ni lahko ohraniti trezno glavo in zato so se v Celju obrnili na športnega psihologa Mateja Tuška, ki je igralcem dal nekaj nasvetov in tehnik obvladovanja stresa v kritičnih trenutkih.
 

Ovniček na reprezentančnih krilih


Pritiska se počasi privaja Ovniček. Z dobrimi predstavami v celjskem dresu si je Velenjčan prislužil reprezentančni klic, na prvi tekmi proti Latviji je vpisal prva gola v dresu z državnim grbom in bo pomemben adut Celja v boju z Zaporožjem. »Vesel sem bil debija in zadetka, to je bil pomemben korak v moji karieri. Zdaj so pred nami klubski izzivi, ta mesec bo zares pester. Seveda bi si želel štiri zmage, a eno je govoriti, drugo pa kakovost pokazati na igrišču. Pred nami je Zaporožje, proti kateremu moramo vpisati točki. Zlepa ali zgrda,« je bil odločen Ovniček, eden od celjskih igralcev, ki v EHF-tednu niso imeli premora, poleg njega še Jaka Malus in Klemen Ferlin ter Branko Vujović (Črna gora) in Kristian Bećiri (Hrvaška), Kristjan Horžen pa je bil pri mladinski reprezentanci.

Celjani računajo na tretjo zmago v ligi prvakov. FOTO: Leon Vidic
Celjani računajo na tretjo zmago v ligi prvakov. FOTO: Leon Vidic


Ocvirk je imel tako na voljo samo devet igralcev, med njimi tudi prvega zvezdnika Accambraya, ki komaj čaka, da ponovno okusi najvišjo raven rokometa. »To bo moja prva tekma s Celjem v ligi prvakov, ob tem tudi prva v dvorani Zlatorog, saj smo zadnje štiri tekme domačega prvenstva odigrali v gosteh, zato se je zelo veselim. Tukaj v Sloveniji sem šele en mesec in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Napredoval sem v igri, zdaj že bolje poznam soigralce, ki so me lepo sprejeli,« se je v novi sredini odlično znašel "Vili", ki si nikakor ne želi razočarati gledalcev: »Proti ekipam, kot je Zaporožje, moramo osvajati točke, še posebej v domači dvorani, za katero vem, da je lahko zelo vroča. Verjamem, da nam bodo navijači stali ob strani,« si lepo dobrodošlico s tribun obeta Accambray.

Preberite še:

Komentarji: