Po superpokalnem še večje razočaranje za Celje Pivovarno Laško

Ekipa Branka Tamšeta je ligo prvakov začela z bolečim domačim porazom proti Skjernu. Prepoceni zapravljeno vodstvo v drugem polčasu. Šepala je organizacija igre. Sledi gostovanje pri PSG.
Fotografija: Obramba Skjerna (s številko 13 Grebenc) je dobro zaustavljala organizatorje celjske igre, tudi Malusa (z žogo). FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Obramba Skjerna (s številko 13 Grebenc) je dobro zaustavljala organizatorje celjske igre, tudi Malusa (z žogo). FOTO: Leon Vidic

Nova sezona, stara zgodba. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so še enkrat več plačali davek neizkušenosti in premagali kar sami sebe. Skjern so že imeli na kolenih, pa si privoščili niz začetniških napak in izgubili prvo tekmo lige prvakov. Poraz je hud udarec njihovim ambicijam, osmina finala se zdi naenkrat močno oddaljena, čeprav jih čaka še 13 tekem med elito.

Vse je bilo nared za veselico v dvorani Zlatorog, ko so Celjani v 39. minuti ušli na 18:15 z golom novinca Roka Ovnička. Toda takrat se je v glave naselil strah pred uspehom, Skjern, lanski četrtfinalist, je v minuti in 15 sekundah rezultat izenačil. Tekma je potekala v valovih in naslednjega so spet zajezdili Celjani, ki so imeli pri vodstvu z 21:19 v 47. minuti napad za plus 3. A sledil je usoden padec, po zgrešenem strelu Gala Marguča se se zvrstile začetniške napake, ki jih je izkušena danska ekipa znala kaznovati in naredila delni rezultat 5:0, kar je odločilo zmagovalca.



Potrdilo se je, da superpokalni poraz proti Krki le ni bil naključen, kot so se hrabrili pivovarji. Očitno se ne znajo nositi z rezultatskim pritiskom, kar je pravzaprav logično, saj so najmlajša ekipa v zgornjem domu lige prvakov. Celje je zapravilo štiri sedemmetrovke, zgrešilo veliko čistih strelov in naredilo kopico neizsiljenih tehničnih napak v napadu. Nihče od treh srednjih zunanjih igralcev (Jaka Malus, Ovniček, Domen Makuc) v ključnih trenutkih ni znal povezati igre in umiriti soigralcev. Tudi trener Branko Tamše ni zadel pravega trenutka in je minuto odmora zahteval šele pri 21:24, ko je vlak za zmago že pobegnil.



Zanimivo, da je po tekmi najprej okrcal igro v obrambi. "Ko sem si na hitro ogledal statistiko, sem spoznal, da smo storili premalo prekrškov, bili smo svileni. Ob tem pa v napadu storili preveč napak, delali neumnosti in prelahko izpustili prigarano. V prvem polčasu smo storili tri tehnične napake, v drugem osem, kar je preveč. Žal mi je navijačev, ki so lepo zapolnili Zlatorog. Iskali smo razpoloženega organizatorja igre, vendar so vsi trije v določenih trenutkih naredili napake, ki jih ne bi smeli. Takrat se nam je začela podirati zgodba. Kilometrine je v naši ekipi premalo, tukaj je še pritisk prve tekme, bal sem se, da bi igralci izgoreli v preveliki želji, in zgodilo se je prav to," je razloge za slab štart nanizal Tamše.

Na začetku sezone se je soočil s precejšnjimi težavami. Najprej izgubljeni superpokal s Krko, zdaj poraz v Zlatorogu. Ali je malo pred svojo peto obletnico delovanja v Celju prvič začutil, da mu gorijo tla pod nogami?

Celjani so bili premalo zbrani pri strelih. FOTO: Leon Vidic
Celjani so bili premalo zbrani pri strelih. FOTO: Leon Vidic


"O tem naj povedo vodilni ljudje v klubu. Skrbi gor ali dol, gotovo ni dobro lige prvakov začeti z domačim porazom. To je bil tekmec po meri, za katerega smo ocenili, da bi ga lahko premagali. Ni časa za žalovanje, že v sredo nas čaka tekma z Mariborom, potem gremo v Pariz. Bomo videli, kje bomo čez nekaj mesecev."
 

Grebenc dočakal zmago v Zlatorogu


Eden od ključnih mož v končnici je bil slovenski reprezentant Jan Grebenc, še lani tekmec Skjerna v dresu Gorenja. Zgodba na Danskem se mu je dobro začela, pred mesecem in pol je dobil hčerko, zdaj je vpisal sladko zmago v ligi prvakov. "V Celju je vselej težko igrati, jaz sem še toliko bolj vesel, ker mi je prvič uspelo zmagati tukaj," je povedal Ribničan.

Povsem drugačne volje je bil eden od številnih novincev v celjskem dresu Josip Šarac. "Na trenutke smo igrali odlično, na trenutke katastrofalno. Nastale so luknje, ki jih bomo morali zakrpati. Ko bi se pri plus tri morali ustaviti, smo 'zbezljali'. Zelo sem razočaran, vse življenje sem sanjal o debiju v ligi prvakov, nisem si mislil, da se bo začelo z grenkim porazom. Glave gor, gremo naprej, veliko bo še tekem."

Celjane v nedeljo čaka gostovanje pri zvezdniškem PSG. FOTO: Leon Vidic
Celjane v nedeljo čaka gostovanje pri zvezdniškem PSG. FOTO: Leon Vidic

Komentarji: