Pred televizijskimi zasloni ženski finale prekosil moškega

Zadnji dvoboj teniškega prvenstva ZDA med Emmo Raducanu in Leylah Fernandez je spremljalo več gledalcev kot dvoboj Novaka Đokovića in Danila Medvedjeva.
Fotografija: Zmagovalka zadnjega velikega teniškega slama v tem letu Britanka Emma Raducanu (na fotografiji) in poraženka Leylah Fernandez sta pred televizijske zaslone privabila več gledalcev kot moški finale. FOTO: Michael Frey/Reuters
Odpri galerijo
Zmagovalka zadnjega velikega teniškega slama v tem letu Britanka Emma Raducanu (na fotografiji) in poraženka Leylah Fernandez sta pred televizijske zaslone privabila več gledalcev kot moški finale. FOTO: Michael Frey/Reuters

Sobotni ženski finale odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku med Britanko Emmo Raducanu in Kanadčanko Leylah Fernandez je spremljalo več gledalcev, kot nedeljski moški finale med Srbom Novakom Đokovićem in Rusom Danilom Medvedjevom, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, ki se sklicuje na ameriški ESPN.

Ženski finale je spremljalo 3,4 milijona ljudi, medtem ko si je moški finale ob vrhuncu ogledalo 2,7 milijona gledalcev. Povprečna gledanost ženskega finala pa je bila 2,44 milijona ljudi, kar je kar 37 odstotkov več od lanskega finala, v katerem je Japonka Naomi Osaka premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenko.

Osemnajstletna Britanka Emma Raducanu je prva igralka v zgodovini, ki se je do zmage v New Yorku prebila iz kvalifikacij. A izjemno zanimiv je bil tudi moški finale, saj je Đoković lovil rekordno 21. zmago na turnirjih za grand slam in koledarski grand slam oziroma zmage na vseh štirih velikih turnirjih letos.
Danii Medvedjev (desno) in Novak Đoković nista bila dovolj zanimiva za teniške izbirčneže. FOTO: Kena Betancur/AFP
Danii Medvedjev (desno) in Novak Đoković nista bila dovolj zanimiva za teniške izbirčneže. FOTO: Kena Betancur/AFP

Preberite še:

Komentarji: