V Parizu najprej 1000 gledalcev, potem 5000

Francoski minister za šport Jean-Michel Blanquer je dejal, da si bo teniško odprto prvenstvo Francije lahko ogledalo po tisoč gledalcev na tekmo.
Fotografija: Teniške dvoboje v pariškem Roland Garros bo letos lahko spremljalo več gledalcev kot lani. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Odpri galerijo
Teniške dvoboje v pariškem Roland Garros bo letos lahko spremljalo več gledalcev kot lani. FOTO: Charles Platiau/Reuters

Francoski minister za šport Jean-Michel Blanquer je dejal, da si bo teniško odprto prvenstvo Francije v Parizu lahko sprva ogledalo po tisoč gledalcev na tekmo. Kot je dodal Blanquer za lokalno televizijo France 3, bo dovoljena največ 35-odstotna zasedenost stadionskih zmogljivosti, ki jo bodo nato med turnirjem dvignili.

V Franciji te dni sproščajo protikoronske ukrepe, zato je Blanquer dejal, da bo ob vsakem igrišču lahko hkrati največ po tisoč gledalcev, kar je precejšnji napredek glede na lansko izvedbo Roland Garrosa, ko je lahko največ tisoč gledalcev vstopilo na stadion skozi celoten dan.

Mejo 35-odstotne zasedenosti bodo za zadnjih pet dni turnirja od 9. junija dalje, ko se začnejo četrtfinalni dvoboji, dvignili na 65-odstotno in največ 5000 gledalcev na tekmo, je še dejal Blanquer za televizijo France 3, navaja francoska tiskovna agencija afp.

Organizatorji so odprto prvenstvo Francije v tenisu preložili za teden dni – začelo se bo 30. maja –, da bi ob upoštevanju protikoronskih ukrepov kar največ gledalcem zagotovili ogled tenisa v živo.

Finalni boji Roland Garrosa na pesku bodo 12./13. junija, kar pomeni, da bo sezona na travnati podlagi še krajša kot sicer. Že dva tedna za tem se bo 28. junija začel Wimbledon.

Preberite še:

Komentarji: