Zidanškova izpadla v osmini finala Monterreyja

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je na turnirju WTA v Mehiki morala priznati premoč osmi nosilki Ann Li s 4:6 in 3:6.
Fotografija: Tamara Zidanšek je imela v obeh nizih prednost breaka, a tega ni znala izkoristiti. FOTO: Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je imela v obeh nizih prednost breaka, a tega ni znala izkoristiti. FOTO: Ben Stansall/AFP

Za slovensko teniško igralko Tamara Zidanšek se je končala pot na turnirju WTA v Monterreyju, kjer jo je v osmini finala premagala Američanka Ann Li s 6:4 in 6:3.

Zidanškova je imela proti osmi nosilki v obeh nizih prednost breaka, vendar pa tega ni znala izkoristiti in je po 75 minutah morala priznati premoč tekmici.

V uvodnem nizu je slovenska predstavnica v tretji igri odvzela servis Američanki za vodstvo z 2:1, nato pa je Lijeva dobila tri zaporedne igre in v deseti igri prišla še do tretjega breaka za zmago s 6:4.

Tamara Zidanšek je v drugem nizu zapretila že na samem začetku, izkoristila tretjo priložnost za odvzem servisa in v naslednji igri podvojila prednost (2:0). V vodstvu je ostala do šeste igre (3:2), ko je povsem popustila in svoji tekmici prepustila naslednje štiri igre.

Pred Zidanškovo se je v Monterreyju poslovila tudi Kaja Juvan, ki pa je ni ustavila nasprotnica, temveč koronavirus.Monterrey, osmina fniala WTA (197.610 evrov)
Ann Li (ZDA/8) - Tamara Zidanšek (Slo) 6:4, 6:3;
Saisai Zheng (Kit/3) - Lin Zhu (Kit) 6:1, 6:2;
Viktorija Golubic (Švi) - Lauren Davis (ZDA) 6:3, 6:1;
Ana Kalinskaja (Rus) - Nina Stojanović (Srb) 6:4, 6:3.

Preberite še:

Komentarji: