Malce prehiter štart stal Anamarijo Lampič uvrstitve v top 15

Vodilna slovenska smučarska tekačica je po lepi petkovi premieri v šprintu solidno nastopila na 10-kilometrski tekmi sezone.
Fotografija: Naša vodilna smučarska tekačica je na premieri začela nabirati točke. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Naša vodilna smučarska tekačica je na premieri začela nabirati točke. FOTO: Matej Družnik/Delo

Potem ko je vodilna slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič včeraj v Ruki odprla sezono s 7. mestom v šprintu, njenim najvišjim doslej na premierni tekmi zime, je bila danes 17. na zahtevni 10-kilometrski preizkušnji s klasičnim korakom. V zimski in že lepo zasneženi kulisi na finskem severu se je zmage veselila neuničljiva Norvežanka Therese Johaug.
image_alt
Da se malo pogreje, si zavrti latino ritme


»Zelo sem zadovoljna, vidi pa se, da smo dekleta res zelo skupaj. Zaostanek ni bil prav zaostanek. Šlo mi je res kar dobro. Morda sem se malce prehitro začela. Do prvega klanca po kilometru in pol sem bila zraven, po dveh kilometrih in pol, ko se proga obrne nazaj proti štadionu, pa sem na vzponu že zelo tekla z rokami in tam izgubila veliko moči. Izgubljala sem predvsem v drugem krogu, to je bila posledica malce prehitrega štarta. Sicer pa se počutim super, smuči so bile dobre in grem lahko samo pozitivno naprej,« je bila zadovoljna Lampičeva, ki je za zmagovalko Johaugovo zaostala za minuto in 11 sekund.
image_alt
Skandinavke že kot navite, Anamarija še ne povsem


Podobno kot dan prej so bile stopničke spet povsem skandinavske, saj sta bila na njih še Švedinji Frida Karlsson (+ 21,8) in Ebba Andersson (+ 26,0). Eve Urevc ni bilo na štartu, pred Lampičevo, v prejšnji sezoni dvakrat zmagovalko šprinta, pa bo jutri ob 11.50 v Ruki še zasledovalna tekma. 

Moško tekmo na 15 kilometrov klasično je v svojo korist odločil norveški zvezdnik Johannes Høsflot Klaebo, ki sta mu družbo na zagovalnem odru delala Rusa Aleksej Červotkin (+ 15,2) in Aleksander Boljšunov (+ 18,0). Slovenca Luka Markun (+ 5:28,4) in Janez Lampič (+ 6:37,2) sta zasedla 78. oziroma 83. mesto.

Preberite še:

Komentarji: