Anže Lanišek najboljši v kvalifikacijah Engelberga

Na jutrišnjo tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal na veliki napravi Titlis v osrčju Švice so se uvrstili vsi Slovenci.
Fotografija: Anže Lanišek je zablestel v vsem sijaju. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Anže Lanišek je zablestel v vsem sijaju. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Stefan Kraft, Janne Ahonen Foto Delo
Stefan Kraft, Janne Ahonen Foto Delo
Na prvo od dveh moških tekem za svetovni pokal v smučarskih skokih v Engelbergu, ki se bo jutri začela ob 16. uri, se je uvrstilo vseh pet Slovencev. V vsem sijaju je spet zablestel Anže Lanišek, ki mu je v kvalifikacijah s skokom, dolgim 135,5 metra, uspel najboljši nastop med vsemi 61 tekmovalci iz 17 držav.

Za nagrado je 27-letni domžalski as, sicer član SSK Mengeš, prejel ček za 3000 švicarskih frankov (3165 evrov). Drugo mesto je z zaostankom 3,8 točke osvojil Nemec Andreas Wellinger (133 m), tretji pa je bil Japonec Rjoju Kobajaši (134 m), ki je za Laniškom zaostal za 4,5 točke.

Na veliki napravi Titlis v osrčju Švice se je izkazal tudi Timi Zajc (130 m), ki je za petouvrščenim avstrijskim nosilcem rumene majice Stefanom Kraftom (132 m) zasedel šesto mesto.

image_alt
Kubacki se mu je že zahvalil za čudovito potezo

Domen Prevc (130,5 m) je pristal na 17. mestu, zanesljivo pa sta se skozi kvalifikacijsko sito prebila tudi Peter Prevc in Lovro Kos, ki sta doskočila pri 128 metrih, kar ju je uvrstilo na 24. oziroma 34. mesto.

Preberite še:

Komentarji: