Grd padec švicarske smučarske zvezdnice

Za Wendy Holdener, olimpijsko podprvakinjo v slalomu iz Pjongčanga 2018 in bronasto iz Pekinga 2022, se je sezona najverjetneje že končala.
Fotografija: Wendy Holdener je grdo padla na treningu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Wendy Holdener je grdo padla na treningu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Obilo smole je imela švicarska smučarska zvezdnica Wendy Holdener. Med slalomskim treningom v Pozzi di Fassi je izgubila ravnotežje, padla in končala v zaščitni mreži. Pri tem si je huje poškodovala nogo. Kakor so ugotovili zdravniki, si je 30-letna športnica iz Unteriberga v kantonu Schwyz pri padcu zlomila eno od kosti v levem gležnju.

Zaradi poškodbe mora – kot so sporočili s švicarske smučarske zveze – na operacijo, poseg pa bodo v bolnišnici v Hirslandnu opravili že danes. Sledilo bo okrevanje in daljša odsotnost s smučišč. Grozi ji celo, da v tej sezoni ne bo več nastopila na nobeni tekmi.

»Wendy bo morala po operaciji mirovati dva meseca, tako da se bomo šele konec februarja oziroma v začetku marca odločili, ali se bo v tej zimi sploh še udeležila katere od preizkušenj,« je izjavil Walter O. Frey, zdravnik švicarske reprezentance v alpskem smučanju.

Razočaranje za Holdenerjevo, ki se lahko pohvali s petimi kolajnami z olimpijskih iger in šestimi s svetovnih prvenstev, je toliko večje, ker je nazadnje v svoji paradni disciplini spet ujela želeni ritem. Na nedavnem slalomu za svetovni pokal v Killingtonu se je namreč izkazala s tretjim mestom.

 

Preberite še:

Komentarji: