Hirscher bo postal očka

Smučarski zvezdnik Marcel Hirscher in njegova izbranka Laura pričakujeta naraščaj.
Fotografija: "Prava dogodivščina se začenja prav zdaj," je ob fotografiji na družbenih omrežjih zapisal Marcel Hirscher (na fotografiji spodaj) in razkril, da z izbranko Lauro pričakujeta prvega otroka. FOTO: Facebook Marcel Hirscher
Odpri galerijo
"Prava dogodivščina se začenja prav zdaj," je ob fotografiji na družbenih omrežjih zapisal Marcel Hirscher (na fotografiji spodaj) in razkril, da z izbranko Lauro pričakujeta prvega otroka. FOTO: Facebook Marcel Hirscher

Ljubljana – Ko smo pred dvema mesecema v Kranjski Gori na tekmah za svetovni pokal v alpskem smučanju največjega smučarskega zvezdnika belih strmin Marcela Hirscherja spraševali, ali bo še nadaljeval kariero, je dejal, da potrebuje čas za razmislek.

»Rad bi končal sezono, si vzel prosto in razmislil, kako naprej. Morda se bom odločil za še eno sezono, morda za novo službo, tudi to je mogoče. Ali pa dve leti ne bom počel ničesar, morda bom potoval okrog sveta ali kaj drugega,« je marca na pokalu Vitranc v posebnem pogovoru za Delo razkril Avstrijec, ki je ob koncu sezone osvojil rekordni sedmi veliki kristalni globus, zimo pa si je zapomnil tudi po dveh zlatih olimpijskih kolajnah. 

Edini dosežek, ki ga še nima v karieri, je največ zmag v svetovnem pokalu. Ima jih 58, rekorder Ingemar Stenmark pa 86. Legendarni Šved je dejal, da ga bo avstrijski šampion prehitel. Hirscher se ne strinja: »Ne bom ga prehitel. Ne nameravam smučati tako dolgo,« se je odzval. 

Danes je na družbenih omrežjih objavil fotografijo, na kateri sta skupaj z dolgoletno izbranko Lauro Moisl in njunima štirinožnima ljubljenčkoma. Laura in Marcel v rokah držita mini otroške smučarske čevlje. »Prava dogodivščina se začenja prav zdaj,« je zapisal ob fotografiji Hirscher in razkril, da bosta postala starša.

Marcel in Laura sta par približno desetletje. Poznata se od otroštva, tedaj sta skupaj vadila judo in jahala konje iz istega hleva. »Vendar se nisva zavedala skupnih stvari, srečevala sva se spontano. Prijateljstvo se je začelo razvijati šele, ko sva se znašla v istem krogu prijateljev,« je lani v pogovoru za spletno stran weekend.at povedala Moislova.

V intervjuju so jo avstrijski novinarji vprašali tudi po načrtovanju družine. Dejala je, da bo prišla na vrsto, ko bosta oba imela čas, in se ji bosta lahko povsem posvetila. »Vendar se s tem ne obremenjujeva. Imava še čas za to,« je tedaj povedala Hirscherjeva izbranka.
 

Komentarji: