Kvalifikacije Norvežanu, od naših najboljši Cene Prevc

V norveško skakalno turnejo Raw Air je najbolje odrinil Johann Andre Forfang.
Fotografija: Norvežan Johann Andre Forfang je bil najboljši v kvalifikacijah Lillehammerja. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Norvežan Johann Andre Forfang je bil najboljši v kvalifikacijah Lillehammerja. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Kvalifikacije smučarskih skakalcev v Lillehammerju so pripadle Johannu Andreju Forfangu, ki je v boljših razmerah, kot so jih imeli najboljši v seštevku za svetovni pokal, poletel 137 metrov daleč. Za svoj nastop je 26-letni Norvežan prejel 126,3 točke, 0,7 več kot drugouvrščeni avstrijski zvezdnik Stefan Kraft (131 m). Na tretje mesto je skočil Kraftov rojak Manuel Fettner (136 m).

Raw Air Foto Zx Igd
Raw Air Foto Zx Igd

Od slovenskih reprezentantov je najboljši nastop uspel Cenetu Prevcu (128,5 m), ki je bil osmi. Dve mesti za njim je pristal Žiga Jelar (129,5 m), naš najvišje uvrščeni skakalec v svetovnem pokalu Anže Lanišek, ki je zaradi viroze izpustil prejšnjo postajo v Lahtiju, pa je s 128,5 metra pristal na 12. mestu.

Zanesljivo so se skozi kvalifikacijsko sito prebili tudi preostali trije Slovenci. Timi Zajc (125,5 m) je bil osemnajsti, Anže Semenič (126 m) je zasedel 25., Lovro Kos (121 m) pa 32. mesto. Kapetanu naše ekipe Petru Prevcu je nastope na uvodni prireditvi norveške turneje Raw Air (surov zrak) preprečil pozitiven test na covid-19.

Jutrišnja moška tekma se bo začela ob 16.30, najboljše skakalke pa se bodo za točke svetovnega pokala potegovale že drevi (19.00). V kvalifikacijah oziroma prologu je bila najboljša Nika Križnar (128,5 m).

Preberite še:

Komentarji: