Mali kristalni globus za Tima Mastnaka

Slovenski deskar na snegu je veleslalomsko lovoriko potrdil z današnjim šestim mestom v Scuolu.
Fotografija: Tim Mastnak lanske zmage v Scuolu ni ubranil, je pa osvojil mali globus. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Tim Mastnak lanske zmage v Scuolu ni ubranil, je pa osvojil mali globus. FOTO: Tadej Regent/Delo

Scuol – Sezona svetovnega pokala v deskanju na snegu se je nagnila v zadnji del, Scuol je danes gostil sklepno preizkušnjo v paralelnem veleslalomu v tej zimi. Na švicarsko prizorišče je imel iz slovenske trojice (Rok Marguč po poškodbi roke še vedno ni nared za največje napore) najlepše spomine Tim Mastnak, saj se je tam pred skoraj natanko letom dni dokopal do krstne zmage na preizkušnjah te kakovostne ravni. Po njej si je konkurenco pokoril še dvakrat, obakrat v tej sezoni. Tudi danes je bil edini iz slovenske odprave, ki se je prebil skozi kvalifikacijsko sito. 


Gloria za štiri stotinke prepočasna


Dopoldne je postavil šesti najboljši čas, za najhitrejšim Rusom Andrejem Soboljevom pa zaostal za 61 stotink, to mu je za tekmeca v osmini finala namenilo Italijana Mirka Felicettija. Pred seboj je imel, zanimivo, kar štiri Ruse! Žanu Koširju se je po prvi kvalifikacijski progi še nasmihalo napredovanje v izločilne boje, po drugi pa je za njimi na 22. mestu zaostal za 33 sekund. Še precej večjo smolo je imela Gloria Kotnik, ki je pristala tik za finalisti, na nehvaležnem 15. mestu, prepočasna je bila za pičle štiri stotinke.


Mastnak izpadel v četrtfinalu


Ponovno se je izkazalo, kako pomembni so v tej sezoni kvalifikacijski dosežki, ki omogočajo (ali pa ne) izbiro proge. Danes je bila hitrejša rdeča, kar je Mastnak izkoristil in v osmini finala za četrt sekunde odpravil Felicettija. Že v četrtfinalu pa ni mogel več izbirati, Švicar Dario Caviezel je bil od njega malenkostno hitrejši, ciljno črto je prečkal 15 stotink prej. Vseeno se je Celjan že z uvrstitvijo med osem najboljših dokopal do izjemnega dosežka, veleslalomskega malega kristalnega globusa. V ruskem finalu Scuola je Andrej Soboljev odpravil dvakratnega svetovnega prvaka Dmitrija Loginova.

Preberite še:

Komentarji: