Marco Odermatt z deveto zaporedno zmago ujel Alberta Tombo

Najboljši alpski smučar na svetu je bil prepričljivo najboljši v veleslalomski preizkušnji svetovnega pokala v bolgarskem Banskem. Žan Kranjec je bil peti.
Fotografija: Marco Odermatt je tudi v Banskem prepričljivo potrdil, da nima enakovrednega tekmeca v moški karavani svetovnega pokala v alpskem smučanju. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Odpri galerijo
Marco Odermatt je tudi v Banskem prepričljivo potrdil, da nima enakovrednega tekmeca v moški karavani svetovnega pokala v alpskem smučanju. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters

Marco Odermatt je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Banskem. S prednostjo kar 91 stotink sekunde je v finalu ubranil vodstvo po prvi vožnji za še šesto zaporedno zmago na veleslalomih v tej sezoni. Slovenski tekmovalec Žan Kranjec je osvojil končno peto mesto (+1,47). Po prvi vožnji je bil šesti.

Nepremagljivi Švicar je bil še šestič najhitrejši v tej sezoni v veleslalomu in devetič zapored, s čimer je ujel niz zmag slovitega Italijana Alberta Tombe. Ta je toliko zmag nanizal v slalomih.

Drugo mesto je osvojil Norvežan Aleksander Steen Olsen (+0,91), tretji je bil Avstrijec Manuel Feller (+1,08).

»Žan je, glede na razmere, kakršne so bile, ko se je tekma obračala, kar potegnil blizu maksimuma. Predvsem zgornji del proge mu ni ustrezal, šlo je za izredno agresiven sneg, zelo podoben tistemu, kot je bil letos v Söldnu, kjer se ni znašel, je pa bil boljši v strmini in v zadnjem delu proti cilju,« je po tekmi povedal trener v slovenski ekipi za tehnični disciplini Klemen Bergant.

Kranjca je pohvalil: »Na koncu vrhunsko peto mesto, zdaj bomo Žana poskusili spočiti, jutri bo tekmoval v slalomu skupaj s Tijanom Marovtom. Upamo, da bomo osvojili prve točke v sezoni v moškem slalomu,« je napovedal slovenski trener.

V Banskem bo jutri na sporedu še slalom.

Žan Kranjec je na drugi progi napredoval za eno mesto. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Žan Kranjec je na drugi progi napredoval za eno mesto. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters

Preberite še:

Komentarji: