Slalom v Banskem odpovedan, v Andori do točk Dvornikova in Slokarjeva

Po 31 smučarjih so prireditelji moški slalom v Banskem zaradi vetra, dežja in snega odpovedali. V Andori v finalu slaloma Dvornikova, Bucikova in Slokarjeva.
Fotografija: Najboljše tri na slalomu v Soldeuu. FOTO: Ed Jones/AFP
Odpri galerijo
Najboljše tri na slalomu v Soldeuu. FOTO: Ed Jones/AFP

Alpski smučarji so se po včerajšnjem veleslalomu, ki ga je dobil Marco Odermatt, Žan Kranjec je bil 5., danes v Banskem pomerili še v slalomu. Vremenske razmere so bile v Bolgariji zelo zahtevne, smučarje je pričakalo sneženje z vetrom v zgornjem delu proge, v spodnjem se je sneg mešal z dežjem, padavine pa so se stopnjevale in prve štartne številke so imele prednost. Vodil je Clement Noel, a so tekmo po 31 smučarjih odpovedali, saj so bile razmere vse slabše. 

Noel je bil najhitrejši s štartno številko 2, izkušeni Francoz je bil 27 stotink sekunde hitrejši od Norvežana Timona Haugana, tretji je bil njegov rojak Henrik Kristoffersen. Nato se je veter okrepil in vodilni slalomist zime Manuel Feller je zaostal kar 1,30 sekunde, preostala iz elitne sedmerice Daniel Yule in Linus Strasser sta zaostala še nekaj stotink več. 

Pred Kranjcem, ki bi moral na progo s številko 32, so prireditelji tekmo za nekaj minut prekinili, a se veter ni umiril, zato so sprejeli odločitev, da slalom odpovejo.

V finalu tri Slovenke, vodi Swenn Larssonova

Slalomistke je danes čakala preizkušnja v Soldeuu, kjer je drugič v karieri slavila Švedinja Anna Swenn Larsson, ki je bila najhitrejša že na prvi progi. V drugo je odbila nalet Zrinke Ljutić, tretja je bila Paula Moltzan.

Do točk sta prišli tudi dve Slovenki. Neja Dvornik je bila že po polovici tekme najboljša Slovenka, tudi v drugo je zdržala in končala na zelo solidnem 12. mestu. Andreja Slokar je bila 24., Ana Bucik pa je odstopila na drugi progi, potem ko je na prvi postavila 13. čas.

Preberite še:

Komentarji: