Novi mejniki sijajne Mikaele Shiffrin

V izjemni predstavi je Američanka za svojo 5. zmago v Flachauu ugnala veliko slovaško tekmico Petro Vlhovo. Odstop hitre Andreje Slokar, Ana Bucik 19.
Fotografija: Junakinja Zlate lisice Petra Vlhova je bila tokrat druga, zmage se je veselila Mikaela Shiffrin. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Odpri galerijo
Junakinja Zlate lisice Petra Vlhova je bila tokrat druga, zmage se je veselila Mikaela Shiffrin. FOTO: Barbara Gindl/AFP

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Flachauu v Avstriji. Shiffrin je še petič zmagala na tem slalomu. V finale sta se uvrstili dve Slovenki: Andreja Slokar je odstopila, Ana Bucik pa je z 19. mestom osvojila nove točke, ni se pa še vrnila na želeno raven zadnjih sezon. Neja Dvornik (43.) si ni prismučala drugega nastopa.

Slovakinja Petra Vlhova je postavila najboljši čas prvega nastopa. Zgolj sedem stotink sekunde je na 2. mestu zaostala vodilna smučarka in slalomistka v karavani Shiffrinova, ki pa je bila v finalu znova vrhunska in z odličnim zlasti spodnjim delom s prednostjo 1,11 sekunde pred Švedinjo Saro Hector prevzela vodstvo. Vlhova je bila pred zahtevno nalogo, njen zaostanek 27 stotink je na koncu pomenil drugo mesto. Hectorjeva je bila tretja.

Med Slovenkami je točke osvojila le Ana Bucik. FOTO: Leonhard Föger/Reuters
Med Slovenkami je točke osvojila le Ana Bucik. FOTO: Leonhard Föger/Reuters

Američanka je prišla do 94. zmage v svetovnem pokalu, 57. slalomske, pete na slalomih v Flachauu. Gre za mejnike, s katerimi na novo piše zgodovino tega športa.

Tokrat pa ji je uspel še en dosežek. Tudi po številu uvrstitev na slalomske stopničke, ne le po zmagah, se je izenačila s slovitim švedskim zvezdnikom osemdesetih le prejšnjega stoletja Ingemarjem Stenmarkom. Oba imata 81 slalomskih stopničk, Shiffrin pa Šveda (40) po številu slalomskih zmag prekaša že za 17 prvih mest.

Flachau je gostil sedmi ženski slalom v sezoni. Do konca zime bodo na sporedu še štirje, naslednji bo že v nedeljo v Jasni na Slovaškem, 11. februarja sledi Soldeu v Andori, 10. marca Åre na Švedskem in finalni v Saalbachu v Avstriji 16. marca.

Preberite še:

Komentarji: