Ob 97. zmagi Mikaele Shiffrin je zablestela Neja Dvornik

Na zadnjem slalom za svetovni pokal alpskih smučark je v Saalbachu najboljša Slovenka z 21. mesta napredovala na 4. mesto z najboljšim izidom druge proge.
Fotografija: Mikaela Shiffrin se je veselila 97. zmage v svetovnem pokalu in v skupnem slalomskem seštevku. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin se je veselila 97. zmage v svetovnem pokalu in v skupnem slalomskem seštevku. FOTO: Joe Klamar/AFP

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjega ženskega slaloma sezone 2023/24 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Shiffrin je v Saalbachu osvojila karierno 97. zmago. Najboljšo finalno smučanje je izpeljala Slovenka Neja Dvornik, ki je osvojila četrto mesto za najboljši dosežek v karieri. Na prvi progi je bila 21.

Dvornik so od premiernih stopničk v svetovnem pokalu ločile zgolj štiri stotinke. Njen končni zaostanek je znašal 67 stotink sekunde.

Anna Swenn-Larsson iz Švedske, ki je postavila najboljši čas prve proge zadnjega ženskega slaloma sezone, je bila na koncu tretja (+0,63). Drugo mesto je osvojila Norvežanka Mina Fürst Holtmann, ki je bila osma na prvi progi

Shiffrin je že pred finalom v Saalbachu osvojila slalomski seštevek.

Druga Slovenka Andreja Slokar, ki je zasedala 19. mesto na prvi progi, je v finalu odstopila.

Dvornik je s sijajnim smučanjem, ko je pridobila kar 17 mest, krepko izboljšala tudi svojo končno uvrstitev v seštevku slaloma. Na svojem prvem finalu sezone je v slalomskem seštevku končala na 18. mestu, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

Slokar je po 11 tekmah v seštevku slaloma končala na 22. mestu.

V nedeljo bo še ženski veleslalom, na katerem bo nastopila Ana Bucik.

Preberite še:

Komentarji: