Polarni mraz zamaknil biatlonski program

Že včerajšnji štafetni tekmi sta bili povsem na meji regularnosti, saj se je živo srebro spustilo do 18 stopinj pod ledišče.
Fotografija: Ekstremni mraz v Kanadi je pustil posledice. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Ekstremni mraz v Kanadi je pustil posledice. FOTO: AFP

Canmore – Polarni mraz ne prizanaša prirediteljem in predvsem tekmovalcem na sedmi postaji sezone biatlonskega svetovnega pokala v kanadskem Canmoru. Po prvotnem urniku bi morali danes spraviti pod streho še zadnje dejanje, obe šprinterski preizkušnji (žensko na 7,5 in moško na 10 kilometrov), a so se odločili za prestavitev celotnega današnjega programa na jutri, ko bodo šli najprej – ob 20.20 po srednjeevropskem času – na progo biatlonci, nato pa ob 22.45 še biatlonke.


Več kot 25 stopinj pod ničlo


Že včerajšnji štafetni preizkušnji sta bili povsem na meji regularnosti, saj se je živo srebro spustilo do 18 stopinj pod ledišče, dovoljena meja za izvedbo tekmovanj pa je -20 stopinj. Današnji obeti za provinco Alberta, kamor nista odpotovala Jakov Fak in Klemen Bauer, so še slabši, saj naj bi temperatura padla do 25 in še več stopinj pod ničlo. Včerajšnji štafetni preizkušnji, ki sta bili generalka pred marčevskim svetovnim prvenstvom v Östersundu, sta se razpletli po željah Norvežanov in Nemk, slovenskega zastopstva ni bilo na štartu.

Preberite še:

Komentarji: