Popotnica za Planico je peto mesto

Tudi na zadnji ženski tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih pred svetovnim prvenstvom v nordijskih disicplinah je bila najboljša Slovenka Ema Klinec.
Fotografija: Ema Klinec se iz Romunije v Slovenijo vrača v solidni formi. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ema Klinec se iz Romunije v Slovenijo vrača v solidni formi. FOTO: Blaž Samec/Delo

Norveška smučarska skakalka Anna Odine Ström (98,1 točke) je zmagovalka zadnje tekme svetovnega pokala v romunskem Rasnovu pred svetovnim prvenstvom v Planici, ki jo je žirija tekmovanja z zgolj eno serijo precej razvlekla. Do točk je prišlo pet Slovenk, najboljša med njimi je bila Ema Klinec (91,1) na petem mestu.

Prva serija je v spremenljivih vetrovnih razmerah potekala izjemno počasi, tik pred nastopom najboljše Slovenke v svetovnem pokalu Klinec pa je žirija tekmo prekinila za dlje časa. Slovenka je sprva ob zaletišču čakala približno 20 minut, nato je končno dobila dovoljenje, da si lahko sleče dres in odpne smuči, preden je spet morala na »rampo«.

Kljub temu je pokazala soliden nastop in tako kot na petkovi tekmi končala na petem mestu. Poleg Klinec so do točk prišle še štiri Slovenke. Vnovič je med deseterico najboljših končala mladinska svetovna podprvakinja Nika Prevc (89,5 točke), ki je bila sedma.

Maja Vtič (83,4) je zasedla 12. mesto, komaj 15-letna Ajda Košnjek (70) je z 20. mestom tretjič v karieri osvojila točke svetovnega pokala, Katra Komar (69,6) pa je bila 21.

Brez točk je v slovenski vrsti ostala le Tinkara Komar (47,4) na 36. mestu.

Smučarske skakalke se bodo po današnji tekmi preselile v Slovenijo, kjer jih prihodnja dva tedna čaka svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Planici.

Preberite še:

Komentarji: