Sin nekdanjega skakalnega šampiona grdo padel na treningu

Daljše okrevanje po grdih padcih na letalnici v Planici čaka tudi Italijana Giovannija Bresadolo in Finca Eetuja Nousianena.
Fotografija: Finca Eetujua Nousiainena po padcu v kvalifikacijah Planice čaka daljše okrevanje. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Finca Eetujua Nousiainena po padcu v kvalifikacijah Planice čaka daljše okrevanje. FOTO: Jure Makovec/AFP

Mica Ahonena na padec spominjajo grde odrgnine na obrazu. FOTO: Facebook M. A.
Mica Ahonena na padec spominjajo grde odrgnine na obrazu. FOTO: Facebook M. A.
Da so smučarski skoki tudi nevaren šport, smo se lahko znova prepričali med nedavnim finalom svetovnega pokala v Planici, ki je letos izstopala tudi po padcih. Toliko kot smo jih minuli konec tedna videli na letalnici bratov Gorišek, jih je že dolgo nismo nikjer drugje v enem vikendu. Najhuje sta jo skupila Finec Eetu Nousiainen in Italijan Giovanni Bresadola, ki ju zaradi kolenskih poškodb čaka daljše okrevanje.

Pred dnevi pa je v domačem Lahtiju grdo padel tudi Mico Ahonen, sin nekdanjega velikega šampiona Janneja Ahonena. Za 22-letnega Finca je bil usoden predolg skok na enem od zadnjih treningov v sezoni, po katerem se ni mogel obdržati na nogah. Po padcu, pri katerem je staknil odrgnine po obrazu in telesu, so ga odpeljali v bolnišnico, kjer zdravniki na srečo niso odkrili nobene hujše poškodbe.

»No, pa sem preživel še eno sezono, čeprav bom, kot kaže, izpustil državno prvenstvo v Rovaniemiju, ker si bom lizal rane. Po pristanku me je dodobra pretreslo, toda na srečo sem se izognil (naj)hujšemu. Zdaj bom malo zadihal, potem pa bom nadaljeval tam, kjer sem končal,« je svojim sledilcem na družbenih omrežjih sporočil Ahonen mlajši, ki je v tej sezoni večinoma tekmoval v celinskem pokalu, prvič pa se je prebil tudi skozi kvalifikacije na tekmovanje za svetovni pokal.

Preberite še:

Komentarji: